12 / 05 / 2024

Nazım Yavuz Yeşil çatılar

Nazım Yavuz Yeşil çatılar

Çatı Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı M. Nazım Yavuz, yaygınlaşmaya başlayan bitkilendirilmiş çatı uygulamalarının ani sel oluşumu, ısı adaları ve küresel ısınma gibi tehlikelere karşı önleyici etkiye sahip olduğunu söyledi.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Yeni sanayi bölgelerine Yeşil OSB vizyonu!

Sanayinin teknolojik dönüşümü hakkında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Sanayinin teknolojik dönüşümünü Yeşil OSB vizyonumuzla yürütüyoruz. Yeni inşa edilecek sanayi bölgelerinin de bu vizyonla tasarlanmasını amaçlıyoruz" dedi.

Yeşil Plaza 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yeşil Plaza binasındaki Yeşil GYO'ya ait hisseye ilişkin değerleme raporunu yayınladı...

İzmir'de yeşil bina konseptine uygun yapı malzemesi geliştirildi!

Ege Üniversitesinin (EÜ) de aralarında bulunduğu üç üniversitede görevli öğretim üyesi sekiz bilim kadının kurduğu Türkiye Biyotasarım Takımı (TBT), yeşil bina konseptine uygun yapı malzemesi geliştirdi..

Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor!

Şehirlerdeki yeşil alan ihtiyacını gidererek çevreye saygılı binalar oluşturmayı amaçlayan ve aynı zamanda binalara estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler yeşil çatı sistemlerine başvuruyor. 

Yeşil GYO, Yeşil Global İnşaat'taki payını 55.5 milyona sattı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Yeşil Global İnşaat'taki payını 55 milyon 500 bin TL bedelle Yeşil Holding A.Ş.'ye sattı...

Bekir Yüksekdağ ile Mürüvvet Beyza Ünalan Yeşil GYO'dan ayrıldı!

Yeşil GYO yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan Bekir Yüksekdağ'ın ve yatırımcı ilişkileri yöneticisi olarak görev yapan Mürüvvet Beyza Ünalan istifa etti. 

Yeşil GYO 2017'de 16.7 milyon TL satım işlemi yaptı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2017 yılında satım işlemlerinin toplamı 16 milyon 730 bin 871 TL+KDV...

Yeşil Yatırım Holding'in payları Ana Pazar'da işlem görecek!

Yeşil Holding çatısı altında bulunan çeşitli şirketlere yatırım yapan halka açık bir şirket olan Yeşil Yatırım Holding A.Ş'nin payları, Ana Pazar’da işlem görecek.. 

Yeşil Plaza 2017 değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Yeşil Plaza binasındaki Yeşil GYO'ya ait 1/2 hisseye ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

Işık Gökkaya, Yeşil Yatırım'dan ayrıldı!

Işık Gökkaya, Yeşil Yatırım Holding'in yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliğinden istifa ederek ayrıldı...

Innovia Terrace projesindeki 18 bağımsız bölüm Yeşil Global İnşaat'a satılıyor!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil Gayrimenkul Innovia Terrace projesindeki 18 bağımsız bölümü  Yeşil Global İnşaat'a satmaya karar verdiğini açıkladı. 

Innovia 2'deki 13 bağımsız bölüm Yeşil Yapı Endüstrisi'ne satıldı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil Gayrimenkul Innovia 2'deki 13 bağımsız bölümün satımı hakkında bildiri yayınladı.

Nazım Yavuz Yeşil çatılar Haberi

Nazım Yavuz Yeşil çatılar

Sonbahar ve kış aylarıyla birlikte artan yağışlar, özellikle şehirlerde büyük sel risklerine yol açıyor. Çatı Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı M. Nazım Yavuz, yaygınlaşmaya başlayan bitkilendirilmiş çatı uygulamalarının ani sel oluşumu, ısı adaları ve küresel ısınma gibi tehlikelere karşı önleyici etkiye sahip olduğunu söyledi. Yavuz, “Bitkilendirilmiş çatılar, çatı yüzeyine düşen yağmur suyunun cadde ve kanalizasyona tahliyesini bir saate kadar geciktiriyor. Bitkilendirilmiş çatı uygulamasının yaygınlaşması, son yıllarda daha fazla tanık olduğumuz şehir sellerini önemli ölçüde önleyebilir ve enerji tasarrufuna katkı sağlar. Yollarda sel oluşup, arabaları hatta insanları sürükleyip götürmesine karşı riski azaltıcı bir çözüm oluşturabiliriz” dedi.


ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, hızlı kentleşme sonucu şehirlerde yağmur suyunu emen toprak ve yeşil bitki örtüsünün hızla azaldığını belirterek, şunları söyledi:


“Şehirlerde yağmur suyunu...