05 / 05 / 2024

nazmi durbakayım kentsel dönüşüm açıklaması

nazmi durbakayım kentsel dönüşüm açıklaması

Yapı malzemelerinde ki atış kentsel dönüşümü olumsuz etkilemeye devam ediyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas sektördeki maliyet artışını değerlendirdi.

Anahtar teslim kentsel dönüşümde iyi ve sorumlu müteahhitler toplanacak!

İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 1999 depreminin üzerinden geçen 17 yılda ‘bir arpa boyu kadar yol alınmadığını’ söyleyerek, afet yasasıyla çalışmaların hızlı başladığını, bu yeni projeyle ise çok önemli bir adım atıldığını ifade etti.

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Kentsel dönüşüme özel sektör dahil olsun önerisi!

Yapı malzemelerinde ki atış kentsel dönüşümü olumsuz etkilemeye devam ediyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas sektördeki maliyet artışını değerlendirdi.

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

2021'de ev fiyatları artacak mı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dönüşüm Kentsel Mühendislik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm Kentsel Mühendislik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Kurtoğlu tarafından kuruldu.

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, 2021 yılında düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu belirtti.

Nazmi Durbakayım: İnşaat sektörü ok gibi fırlayabilir!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve geçen yıla ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını değerlendirdi. Nazmi Durbakayım 1,5 yıldır bekleyen projeler nedeniyle gerilimi artan inşaat sektörünün her an ok gibi fırlayabilir dedi..

Nazmi Durbakayım: 2020 gayrimenkulün yılı olacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım 2020 Ocak ayı konut satış verilerinin yayımlanmasından sonra konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Durbakayım; Yatırımcıların harekete geçmesi satışları artırdı." dedi.

2020'de Türkiye'nin gündemi kentsel dönüşüm olacak!

2020'de Türkiye’nin ve inşaat sektörünün gündemi dönüşüm olacak. Bu sürecin doğru işlemesi için fırsatçı müteahhitlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Müteahhidin hatası yüzünden can kaybı varsa bu kasıtlı ölüme sebebiyet sayılsın.” dedi.

nazmi durbakayım kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

nazmi durbakayım kentsel dönüşüm açıklaması

İnşaat malzemelerinin yükselmesinden sonra yapılması planlanan bir çok kentsel dönüşüm projesinde aksaklıklar yaşanıyor. Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre; 22021 yılında artış gösteren yapı malzemeleri fiyatları 2022 yılında da artmaya devam ediyor. Yaşanan bu durum kentsel dönüşümde aksaklıklara sebep oluyor. Konuya dair konuşan İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım," Maliyeti, tek başına vatandaşa ya da devlete yıkmak adil değil.” dedi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas ise,"“Firmaların işletme sermayesi eksikliği var, geliştiricileri üretebilir hale getirmek için takviye edici KGF tarzı kredi mekanizmaları ele alınabilir. Diğer tarafta ise alıcıları desteklemek için kredilerde gelir vergisi düşülebilir. Konut kredi faizleri çok yüksek. Alıcılara erişilebilirlik sağlanmalı” diye konuştu.

Dönüşüm kredisi

Hak sahipleri ile anlaşma sağlanamaması ve artan fiyatlar sebebiyle özel...