18 / 05 / 2024

Nazmi Şahin müteahhit denetleme

Nazmi Şahin müteahhit denetleme

SON iki yılda 5 bin kişinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini söyleyen Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, müteahhitlerin denetlenmediğini öne sürdü..

Murat Şahin'den müteahhitlere uyarı!

Tokat Tüm İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Murat Şahin, müteahhit ve işçilere uyarılarda bulundu. Şahin, müteahhitleri cezai işlemle karşılaşmaması için İMKON tarafından açılan meslek sınavlarına girmeleri konusunda uyardı.

Bilecik'te çatıdan düşen müteahhit Ahmet Şahin ağır yaralandı!

Bilecik Beşiktaş Mahallesi Dilaver Sokak üzerinde kaba inşaatı bitmiş 4 katlı bir binanın çatısındaki yapımı devam eden çalışmaları inceleyen müteahhit Ahmet Şahin (1982), bilinmeyen bir sebepten dolayı aşağı düştü.

Nazmi Şahin'den dönüşüm sorununa ada bazlı çözüm!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, uzlaşma sorunu nedeniyle kentsel dönüşüm sürecinin tıkandığını belirterek, vatandaşın sağlam konut sahibi olmasını sağlayacak yeni bir model önerdi.

Nazmi Şahin ev alacaklara uyarıda bulundu!

Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Araba alırken kaza yapmış mı, çizik var mı, ev alırken salonu nasıl, odaları nasıl diye bakılıyor. Halbuki depreme dayanıklı mı, beton sınıfı nedir, onlara bakılmalı” dedi.

Herkesin müteahhit olma arzusu, sektörü türbülansa sokabilir!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu: " Liyakati olup olmayan herkesin müteahhit olma arzusu, inşaat sektörünün türbülansa girmesine sebep olacaktır " şeklinde ifadelerde bulundu.

Türkiye'de arsa sahibi, yurtdışında müteahhit kazanıyor!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, " Türkiye'de karlılıklar çok düşük. Bu nedenle ben işimi yurtdışına taşıyorum. Türkiye'de arsa sahibi kazanıyor. Ama yurtdışında müteahhit de kazanıyor." dedi.

Avrupa'da 37 bin, Türkiye'de 500 bin müteahhit var!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten, Denizli'de 6 bin, Türkiye genelinde 500 bin müteahhit olduğunu vurguladı.

Müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Yapı müteahhitliği yapmak üzere yetki belgesi numarası almak isteyenler, Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Numarası Başvuru Formunu doldurup imzalıyor. Peki, müteahhit yetki belgesi numarası nasıl verilir?

Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

İnşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapıların, yapı müteahhitliğini yapı sahibi de üstlenebiliyor. Bu durumda, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası veriliyor. Peki, Müteahhit yetki belgesi almak için ne gerekli?

Geçici müteahhit taahhütnamesi!

Tek parselde bir bodrum katı dışında en çok iki katlı ve toplam yapı inşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapılar için kişiler geçici müteahhit belgesi alabiliyor. İşte geçici müteahhit taahhütnamesi örneği..

Müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor. Müteahhit kendisine düşen bağımsız bölümleri de daire satış sözleşmesi ile satabiliyor. Peki, inşaat sürecinde müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinde alıcı ile satıcının hak ve sorumluluklarına yer veriliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayılır mı? İşte, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Mütahhit ile tüketici arasında yapılacak olan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Nazmi Şahin müteahhit denetleme Haberi

Nazmi Şahin müteahhit denetleme

Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Bu yüzyılda inşaatlarda hala tahta iskele kullanıyoruz. Binalarda kullanılan çelik iskelelerin ruhsata bağlanması gerekiyor” dedi. Avrupa’da inşaatlarda tahta iskele kullanmanın yasak olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi: “İnşaatlar ölümlü kazalarda başı çekiyor. 80 kiloluk bir işçi hava şartlarından etkilenen iskelede hareket edince ayağı takılıp düşüyor. Bu yüzyılda inşaatlarda hala tahta iskele kullanıyoruz. Binalarda kullanılan çelik iskelelerin ruhsata bağlanması gerekiyor. Çelik iskele şartı ruhsata eklenirse bunu belediyeler denetleyecek. Kurala uygun davranmayan inşaat sahiplerine idari ve maddi para cezaları verilecek. O zaman ölümlü iş kazalarının önüne geçebiliriz. Çünkü iskele kurmak ayrı bir deneyim gerektirir. Ama bizde duvar ustası iskele kuruyor. Müteahhitler çelik iskele yerine tahta iskeleyi tercih ediyor. Ama maliyet olarak ikisi arasında çok fark bulunmuyor. 


DENETLEME...