08 / 05 / 2024

ne kadar riskli bina yıkıldı

ne kadar riskli bina yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 17 Ağustos depreminden sonra bölgede 22 bin 817 yapının riskli olduğunu tespit ettiği belirtilen açıklamada, riskli yapılardan 3 bin 335 adedinin dönüşüm kapsamında yıkıldığı kaydedildi.

Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...

Riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bir yapı için öncelikle risk tespit raporu alınıyor. Bina sakinleri rapor için ne kadar ücret ödeyeceklerini araştırıyor. Peki, riskli yapı tespiti ücreti 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

İstanbul'daki yapıların ne kadarı riskli?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem gerçeğine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, "Biz, İstanbul’da yapıları tetkik ediyoruz. Ve ne yazık ki manzara, düşündüğümüzün çok daha ötesinde. Neredeyse 1’e 3, 1’e 4 oranında yoğun bir riskli yapı stoku önümüze çıkıyor" dedi.

Yaşadığımız evde ne kadar güvendeyiz? Nasıl anlarız?

İzmir depreminin ardından yine akıllarda aynı soru geldi. ''Ne kadar güvendeyiz?'' Bunu öğrenmenin iki farklı yöntemi bulunuyor. Meslek odalarına bağlı mühendislik firmaları ya da Riskli Bina Tespit Büroları. İşte tüm merak edilenler...

Murat Kurum: Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Riskli bina sahipleri dikkat! Bina güçlendirme maliyeti ne kadar?

Ülkemizde son zamanlarda birçok farklı bölgede yaşanan depremler tedirginliğe sebep olurken, uzmanlar yaşanan son depremlerin büyük depremin habercisi olabileceğini öngörüyor. Peki bina güçlendirmeleri nasıl yapılmalı? Bina güçlendirmesinin maliyeti ne kadar?

Bina güçlendirme maliyeti ne kadar?

Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında, deprem riski olan binalarda güçlendirme yapma konusu gündeme geldi. Riskli binaların yıkımı yerine alternatif olarak güçlendirme de yapılıyor. Peki bina güçlendirme maliyetleri ne kadar? İşte bina güçlendirme maliyeti...

2019'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen bir yapının anlaşma yolu ile tahliye edilmesi durumunda bazı finansal destekler alınabiliyor. Peki, 2019'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?

Kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar?

Riskli olarak tespit edilen bir yapıda, kentsel dönüşümü istemeyen kimseler bu karara itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz süresi ne kadar? İşte yanıtı..

İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar?

Kentsel dönüşümde, riskli binası yıkılan kimseler, Bakanlık tarafından sunulan kira yardımlarından faydalanabiliyor. Peki, 2016 yılında kira yardımları ne kadar oldu? İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı 2016 ne kadar?

Kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından bazı finansal haklar tanınıyor. Bu hakların başında kira yardımı yer alıyor. Peki, kiracılar için kentsel kira yardımı ne kadar?

ne kadar riskli bina yıkıldı Haberi

ne kadar riskli bina yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üzerinden 15 yıl geçen Marmara Depremi'nin ardından afetin yaşandığı bölge olan İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce yapılan dönüşüm seferberliği ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Deprem sonrasında 75 bin ağır hasarlı binanın bulunduğu bölgede bugüne kadar 155 bin konutun riskli olup olmadığını araştırdıklarını ve 22 bin 817 yapının riskli yapı olduğunu tespit ettiklerini belirten Bakanlık, "Bu yapılarda 93 bin 389 konut, 13 bin 290 işyeri olmak üzere toplam 106 bin 697 bağımsız birim bulunuyor. 


Söz konusu riskli yapılardan 3 bin 335 adedi dönüşüm kapsamında yıkıldı. Yıkım işlemi gerçekleştirilen yapılarda 33 bin 177 bağımsız birim bulunuyor." verilerini paylaştı. 


45'BİNİN ÜZERİNDE PREFABRİKE KONUT YAPILDI


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, '17 Ağustos Depreminin Yaşandığı Bölgede Kentsel Dönüşüm' çalışmaları ile ilgili yazılı...