16 / 05 / 2024

Necip Çakır enerji üretimi açıklaması

Necip Çakır enerji üretimi açıklaması

Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Çakır, enerji üretiminde yerli kaynak payının, 2018 sonuna kadar yüzde 8 artırılarak yüzde 35'e çıkarılması hedefinin makul ve gerçekleştirilebilir olduğunu söyledi.

Fuat Çakır İnşaat Madencilik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fuat Çakır İnşaat Madencilik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Fuat Çakır tarafından kuruldu.

İbrahim Çakır ne zaman ve nerede dünyaya geldi? Hangi okuldan mezun oldu? Şu an ne iş yapıyor?

İbrahim Çakır kimdir? Nereli? Hangi üniversitede okudu? Hangi alanlarda uzmanlaştı? Dagi Giyim’de hangi pozisyonda görev alıyor? İşte İbrahim Çakır ile ilgili merak edilenler...

Uluçakır Global Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Uluçakır Global Yapı Anonim Şirketi bugün Şişli'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Teoman Uluçakır tarafından kuruldu.

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

ZeroBuild Summit 22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi 23 Mart'ta TÜYAP'ta!

Merakla beklenen ZeroBuild Summit’22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 23 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Çakır Dıjıtal Experıence Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Çakır Dıjıtal Experıence Mimarlık Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Çakır ve Orhan Çakır otaklığında kuruldu.

Necip Nasır'dan Kiraz Devlet Hastanesi açıklaması!

AK Parti İzmir Milletvekili, Necip Nasır, İzmir'de inşa edilen Kiraz Devlet Hastanesi için yapılan imar itirazlarına tepki gösterdi. 

Ersoy Çakır Turizm Seyahat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ersoy Çakır Turizm Seyahat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi  Beyoğlu’nda  150 bin TL sermaye bedeli ile Ersoy Çakır tarafından kuruldu.

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit 23 Mart 2022'de! 

Sıfır enerji binalara dönüşümü desteklemek için bu yıl ikincisi düzenlenen ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sektör paydaşları 23-26 Mart 2022’de ZeroBuild Summit etkinliğinde bir araya gelecek.

Necip Nasır'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için yoğun mesai harcayan AK Parti Milletvekili Necip Nasır, kentsel dönüşüm için herhangi bir kredi alınmadığını dile getirdi.

Necip Nasır'dan İzmir deprem konutları açıklaması!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirdi.

Sıfır enerji bina sistemleri dünyada ivme kazanıyor!

Sıfır enerji bina sistemleri insan geleceğini tehdit eden enerji kaynaklı karbondioksit emisyonlarının azaltılmasında çözüm olacak.

Necip Çakır enerji üretimi açıklaması Haberi

Necip Çakır enerji üretimi açıklaması


Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Çakır, enerji üretiminde yerli kaynak payının, 2018 sonuna kadar yüzde 8 artırılarak yüzde 35'e çıkarılması hedefinin makul ve gerçekleştirilebilir olduğunu söyledi. 


Onuncu Kalkınma Planı kapsamında belirlenen Yerli Kaynaklara Dayalı Enerji Üretim Programı Eylem Planı'nı değerlendiren Çakır, eylem planında ortaya konulan hedeflerin, devam eden projelerle gerçekleştirilebileceğini belirtti. 


Fiyatı ucuzladığı için kullanımı yaygınlaşan rüzgar santralleri ve güneş enerjisinin de hedeflere hizmet edeceğini ifade eden Çakır, "Kömür madenleri ile ilgili gerçekleştirilen iş güvenliğini sağlamaya yönelik önlemlerin maliyet arttırıcı etkisi, bu süreçte bir engel haline gelebilir. Bu anlamda yapılacak bir düzenleme, kömürdeki ve dolayısıyla yerli kaynaklara dayalı enerji üretimindeki artışı kolaylaştırabilir" diye konuştu. 


Önceki yıllarda da planların yapıldığını ancak uygulama konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getiren...