29 / 04 / 2024

Ned Pamphilon eserleri

Ned Pamphilon eserleri

İngiltere’de tamamladığı mimari eğitiminin yanında resim sanatına olan hayranlığını yaşadığı şehrin renkleri ile birleştiren Ned Pamphilon kimdir? İşte Ned Pamphilon 'ın biyografisi bu haberde...

Ned Çiçekli'de yüzde 50 peşin 12 ay vade ve yüzde 10 indirim avantajı!

Ned Çiçekli projesi, Ankara ili, Keçiören’in merkezinde Nedimoğulları İnşaat tarafından yükseliyor. Ned Çiçekli'de yüzde 50 peşin 12 ay vade ve yüzde 10 indirim avantajıyla satışlar devam ediyor.

Ned Quality İnternationel Yapı Yatırım Tasarım Parke Limited Şirketi kuruldu!

Ned Quality İnternationel Yapı Yatırım Tasarım Parke Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Baran tarafından kuruldu.

Ned Mühendislik Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ned Mühendislik Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Ned Üretim İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ned Üretim İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Necati Yıldırım, Ertuğrul Aktaş, Dinçer Aktaş, Abdullah Aktaş ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 26 Ekim'de Esenyurt, Piri Reis Mahallesi, 1993 Sokak'ta kuruldu.

Çanakkale Yanyalı Konutları yatırımın gözdesi oldu!

Çanakkale’de şehrin girişinde başlayan Yanyalı konutları Projesi, yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi oldu. Henüz örnek dairesi dahi yapılmadan yüzde 65’i satılan Yanyalı Konutları, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi’ne yakınlığı ned

Dünyaya değer katan mimarların ünlü eserleri!

İnşa ettikleri yapılara sanat eseri gibi yaklaşan mimarlar dünyaya birçok şaheser kazandırdı. İşte bulundukları kentin siluetini değiştiren o eserler ve yaratıcıları...

Atatürk Evi Müzesi restorasyon çalışmaları başladı!

Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde 2000 yılında yaptırılan Atatürk Evi Müzesi'nin restore edilmeye başlandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, eserleri gelecek kuşaklara aktarmayı öncelikli görevleri arasında gösterdi.

Ned Pamphilon eserleri Haberi

Ned Pamphilon eserleri

Ned Pamphilon kimdir?

Ned Pamphilon, 1963 yılı Londra doğumlu. Ned Pamphilon İngiltere’de tamamladığı mimari eğitiminin yanında resim sanatına olan hayranlığını yaşadığı şehrin renkleri ile birleştiriyor. 


Gençlik yıllarında kurduğu orkestrası ile yaptığı seyahatler sırasında dünya kültürlerini yakından tanıma ve inceleme fırsatını bulan Ned Pamphilon; bu seyahatlerinin birisinde İstanbul’a uğrar.


İstanbul’da bir Türk kızına aşık olur; platonik aşk gerçekleşmez ancak Türk kızının peşinden dolaştığı İstanbul’da; İstanbul Boğazı ve onun engin maviliği ile tanışır. Boğazın çevrelediği muhteşem şehre aşık olan Ned; aşkı İstanbul’un günlük hayatını tuvale yansıtarak geçimini temin eder.


Beyoğlu’nun tramvayını, İstanbul’un simitçilerini, Galata Köprüsü’nde balık tutanları, bebelere baloncuları , ayakkabı boyacılarını, mısırcıları ile İstanbul’un güzelliklerini kendi yorumları ile tuvaline taşımıştır. Atatürk’ün hayatını okuyarak ona duyguğu sevgi ve saygısını da tuvali aracılığı ile resmeden Ned’in...