08 / 07 / 2024

Neil Thomas Çedbik

Neil Thomas Çedbik

Neil Thomas, ÇEDBİK tarafından Swissotel The Bosphorus'ta 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nin konuşmacılarından. Peki ünlü İngiliz Mimar Neil Thomas kimdir? İşte biyografisi...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Volkswagen'de çanlar çalıyor: Kemer sıkma kararı alındı

İddiaya göre; Volkswagen CEO’su Thomas Schafer, yapılan bir toplantıda kemer sıkma kararı aldıklarını tüm yöneticilere ilan etti. İşte detaylar...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

Fed Başkanı enflasyonu düşürmeye kararlı! İşte Merkez Bankası’nın yol haritası!

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmeye kararlı olduğunu dile getirdi.

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı yaparak, "Şirketlerin karbon hedefini belirlemesinin de iklim krizinde iyileşme sürecini hızlandıracağına inanıyoruz." dedi.

Motorinde büyük kriz kapıda! Stok yapmaya başladılar, vanalar kısılırsa olacaklar korkunç

Türkiye'nin motorin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığı Rusya, yaptırımlar nedeniyle zorda. OilX Kıdemli Analisti Neil Crosby, Rusya'nın ilerleyen aylarda üretiminin daha da düşeceğini söylüyor.

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

İMSAD ve ÇEDBİK STK’ların kalkınabilmesi için bir araya geldi! 

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD be ÇEDBİK, Avrupa Birliği Başkanlığı ile hayata geçirilen  ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar Projesi Eğitimleri’ için online toplantı gerçekleştirdi. 

Milyarderlerin serveti 4,1 trilyon dolar daha arttı!

Fransız ekonomist Thomas Piketty tarafından kurulan bir gruba göre, milyarderlerin küresel refahtan aldığı pay koronavirüsü salgını sırasında rekor seviyeye ulaştı. 

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

Prime Property Turkey Emlak Limited Şirketi kuruldu!

Prime Property Turkey Emlak Limited Şirketi Kağıthane’de  10 bin TL sermaye bedeli ile  Justın Thomas Mays ve Selin Köle tarafından kuruldu.

ÇEDBİK Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması sonuçlandı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından gerçekleştirilen “ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması - 2020” sonuçlandı ve ödüller sahiplerini buldu.

Neil Thomas Çedbik Haberi

Neil Thomas Çedbik

Neil Thomas kimdir?


Atelier One Yöneticisi Neil Thomas, Birleşik Krallık'ta en yenilikçi mühendislik firması olarak nitelendirilen Atelier One'ın direktörü. 


Atelier One, zorlayıcı projeler konusunda uzmanlaşan strüktürel mühendislik firması olarak uluslararası bir üne sahip. Mimarlar, tasarımcılar ve sanatçılarla yaptıkları işbirliği şu ana kadar, Gardens by the Bay (Grant Associates & Wilkinson Eyre ile birlikte), Londra 2012 Olimpiyatları Açılış Seremonisi, Cloud Gate (Anish Kapoor ile birlikte) ve U2'nun 360 Derece Dünya Turu için ‘The Claw’ Sahnesi (Mark Fisher ile birlikte) gibi pek çok ilginç sonuç ortaya çıkardı. Neil'ın Birleşik Krallık ve Amerika'da, aralarında Yale Üniversitesi'nde ziyaretçi profesör olmak gibi pek çok eğitim kurumunda önemli ünvana sahip. En son eş-yazarlık yaptığı kitabı Liquid Threshold (Akışkan Eşik), bir dizi olağanüstü projenin kompleks zorluklarına ışık tutuyor. 


Alanının...