05 / 05 / 2024

neler haczedilebilir

neler haczedilebilir

Haczedilen malların belli bir süre içinde satış talebinin yapılması gerekiyor. Yapılan satıştan elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz olan eşyalar geri alınır mı?

Kanal İstanbul neler sağlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında çılgın proje olarak duyurulan Kanal İstanbul gündemden düşmüyor. Muhalefet her fırsatta projeye karşı olduğunu açıklarken, hükümet ise projenin ne olursa olsun yapılacağını belirtiyor. Peki Kanal İstanbul neler sağlayacak?

Deprem sırasında ve sonrasında neler yapılmalı?

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Peki deprem sırasında ve sonrasında neler yapılmalı, deprem çantasında neler olmalı?

0.79 faizli sıfır konut kredisi şartları neler?

Kamu bankaları sıfır konut satışlarını desteklemek ve tüketiciye daha uygun koşullarda kredi sunmak için ilk defa satılacak daireler için konut kredisi faizlerini yüzde 0.79’a indirdi. Peki yüzde 0.79 faizli konut kredisi şartları neler?

Yeni imar kanunuyla neler değişti?

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Peki 10 maddede yeni imar kanunuyla neler değişti?

Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na verdiği mektupta neler var?

Kanal İstanbul için, hükümet “Yapacağım” diyor, İmamoğlu ve CHP “Yaptırmam, yapamazsın” yanıtını veriyor. Önceki gün Cumhurbaşkanı'nın katıldığı Akıllı Şehirler ve Belediyeler Toplantısı’na İmamoğlu’nun Erdoğan’a mektup verdiği an damgasını vurdu. Peki mektupta neler var?

AKP’nin yerel yönetim teklifinde neler var?

AK Parti, Büyükşehir belediyelerinin çalışma esaslarını yeniden belirleyecek bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Neler değişecek? Mehmet Özhaseki, yerel yönetim yasası değişikliğiyle ilgili konuştu...

Konut kredisi almak için neler gerekli?

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar kredi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredisi almak için neler gerekli?

TOKİ 100 bin yeni konut başvuru şartları neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçireceği 100 bin sosyal konut projesi için başvurular başladı. Peki TOKİ 100 bin yeni konut başvuru şartları neler?

TOKİ 100 bin konut başvuru şartları neler?

Dar gelirli vatandaşlara ev sahibi olmayı kolaylaştıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı dar gelirliler için 100 bin konut inşa edecek. Peki TOKİ 100 bin konut başvuru şartları başvuru şartları neler?

TOKİ konutları başvuru şartları neler? 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ)  gelir seviyesi düşük vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için uygun fiyatta konut satışı kampanyası başlatmıştı. TOKİ, en düşük 83 bin liraden başlayan fiyat ve 348 liralık taksit imkânları veriyor. Peki TOKİ konutları başvuru şartları neler? 

TOKİ dar gelirli başvuru şartları neler?

81 proje için başvuruları alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, en ucuzu 83 bin TL 'den vatandaşları ev sahibi yapıyor. Peki TOKİ dar gelirli başvuru şartları neler?

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı neler getiriyor?

Kentsel dönüşüm projelerine ve çalışmalarına yeni düzenlemeler getirildi. Peki hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni sistem neler getiriyor?

0.79 konut kredisi şartları neler? 

Ziraat Bankası yüzde 0.79 faiz oranlı konut kredisi şartları neler? Banka yüzde 0.79 faizli konut kredisini hangi durumlarda kullandırıyor? 

neler haczedilebilir Haberi

neler haczedilebilir

Haciz olan eşyalar geri alınır mı?

Borcunu ödemeyen borçlunun menkul (taşınabilir) ve gayrimenkul (taşınmaz) mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. 


Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor.


Haczedilen malların belli bir süre içinde satış talebinin yapılması gerekiyor. Yapılan satıştan elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. 


İcra İflas Kanunu'na göre kimi mal ve haklar hacze konu olamıyor. Peki, haciz olan eşyalar geri alınır mı?


Haciz olan eşyaların geri alınması!

Haciz koyulan mallara daha sonra başka bir alacaklı tarafından aynı zamanda haczedilebiliyor. Daha sonra menkul değere çevrilen mallar alacaklılara pay ediliyor.  Elde edilen paylar...