22 / 05 / 2024

nemli hava gökdelenler

nemli hava gökdelenler

İTÜ Meteoroloji Bölümü’nden Prof.Dr.Orhan Şen, İstanbul’daki bunaltıcı havaya şehrin kuzeyine yapılan yüksek katlı binaların sebep olduğunu öne sürdü. Kent merkezine rüzgar gelmiyor ve nemli hava kent merkezine çöküyor.

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Akbank'tan emeklilere Kasım ayı müjdesi: Emekli promosyon rakamları güncellendi

Akbank, Kasım ayıyla birlikte emekli vatandaşlarına yönelik sevindirici bir haberle gündeme geldi. Banka, emekli promosyon rakamlarında önemli bir güncelleme yaptığını resmi olarak duyurdu. Bu güncelleme, emekli vatandaşlarının ekonomik durumunu olumlu yönde etkilemeyi hedefliyor. İşte Akbank'ın gün

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.

Yarın hava nasıl olacak? Yeni haftada hava güneşli mi olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yarın için yayınladığı hava durumu raporu merakla araştırılıyor. İşte yeni haftanın hava durumuna dair detaylar!

Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak?

Yarın hava güneşli mi yoksa yağmurlu mu olacak? Hafta sonu dışarda planı olan vatandaşlar bu sorunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

İstanbul'da cumartesi pazar hava durumu! Hafta sonu hava nasıl olacak? Yarın hava güzel olacak mı?

Hafta sonu hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Hafta sonu dışarda planı olan vatandaşlar, bu soruların yanıtını arıyor. İşte detaylar!

New York Manhattan'da gökdelenler her yıl birkaç milim batıyor! Uzmanlar İstanbul için de uyardı! 

New York Manhattan'da gökdelenlerin her sene birkaç milim battığının belirlenmesi, tüm dikkatleri depremi bekleyen megakent İstanbul'a çevirdi. Uzmanlar İstanbul için de uyardı. İşte o açıklamalar...

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi.

Seçim öncesi piyasalar sakin! Piyasalar 27 Nisan Perşembe gününe kilitlendi!

Seçim öncesi piyasalarda sakin bir hava gözleniyor. Dolar ve euro haftaya sakin bir başlangıç yaparken, borsa yükseliş ile başladı. Piyasalarda gözler 27 Nisan Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası’nın faiz kararında.

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

Ankara'daki gökdelen sorunu nasıl çözülecek?

Ankara'da yer alan gökdelenler şehrin silüetini büyük ölçüde bozuyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Gürel bugünkü köşe yazısında Ankara'nın çarpık kentleşme sorununu kaleme aldı. İşte Gürel'in o yazısı...

nemli hava gökdelenler Haberi

nemli hava gökdelenler



İTÜ Meteoroloji Bölümü’nden Prof.Dr.Orhan Şen, İstanbul’daki bunaltıcı havaya şehrin kuzeyine yapılan yüksek katlı binaların sebep olduğunu öne sürdü. Prof. Şen “Gökdelenler rüzgar geçişlerini engelliyor. Böyle olunca kent merkezine rüzgar gelmiyor ve nemli hava kent merkezine çöküyor. Kuzey rüzgarları durmadığı sürece nem oranı düşmez. Poyraz, Maslak-Levent hattındaki yüksek yapılar ve çarpık kentleşme nedeniyle şiddetini kaybedip merkezde çökme yapıyor. Plazalar yanlış bölgelere inşaa edildi. ABD’deki Manhattan bölgesi palazalarla doludur ama rüzgar asla kesilmez. Rüzgar koridoru hesap edilerek inşaa edilmiştir. Hava sizi bunaltmaz” dedi.


Mert İnan/ Vatan...