16 / 05 / 2024

nemrut dağı bitlis

nemrut dağı bitlis

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve 'Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer' olarak bilinen Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açılıyor.

Eren Holding’ten Bitlis’e 200 milyon dolarlık dev yatırım!

Doğu Anadolu’nun en büyük sanayi yatırımı Eren Holding tarafından Bitlis’te gerçekleştirildi. Temelleri 2 yıl önce atılan ve bin kişiye istihdam sağlayacak iplik fabrikasının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

TOKİ Bitlis Hizan'da 850 bin TL'ye 3+1!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Bitlis projelerinin detayları da belli oluyor. Peki TOKİ Bitlis Hizan projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Bitlis Hizan TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Bitlis Hizan TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ Bitlis Adilcevaz'da 60 bin 800 lira peşinatla!

TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Bitlis projelerinin detayları da netleşiyor. Peki TOKİ Bitlis Adilcevaz projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Bitlis Adilcevaz TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Bitlis Adilcevaz TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ Bitlis Tatvan'da 450 konut yapacak! 

TOKİ'nin Bitlis projelerinde yer alan konutlarla ilgili merak eidlenler belli oldu. Peki TOKİ Bitlis Tatvan projesinde kaç konut inşa edilecek, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Bitlis Tatvan 2022 ucuz konut projesi...

Bitlis Merkez Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis Merkez Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Bitlis Tatvan'da 14 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, Bitlis Tatvan'da yer alan gayrimenkulü 14 milyon 50 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Bitlis'te 13.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, Bitlis Tatvan'da yer alan gayrimenkulü 13 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Bitlis Beşminare başvuruları 18 Kasım'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Beşminare projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi 18 Kasım 2021 tarihinde başlıyor.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Bitlis Ahlat başvuruları 30 Haziran'da sona eriyor!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bitlis Ahlat 2021 projesi için başvuru dönemi 30 Haziran'da sona eriyor.

Bitlis Tatvan'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Bitlis Tatvan'da yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Bitlis Ahlat Millet Bahçesi Haziran'da tamamlanacak!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ikinci millet bahçesi olacak Ahlat Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

nemrut dağı bitlis Haberi

nemrut dağı bitlis

Yaklaşık 4 aydan beri kış uykusunda olan Nemrut Dağı'nın yolunun kardan temizlenmesi için çalışmalar yürütülüyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve 'Dünyada güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer' olarak bilinen Nemrut Dağı'nda turizm sezonu açılıyor.

2 bin 256 metre yükseğindeki devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı, kış mevsiminin yumuşak geçmesi ve bahar aylarında havaların güzel olması üzerine kapılarını ziyaretçilere açılıyor.


Nemrut Dağı'nın yaklaşık 3 kilometrelik yolunun kar nedeniyle kapalı olduğunu ve Nisan ayı başından itibaren turistleri ağırlayacağını ifade...