08 / 05 / 2024

nemrut kalderası

nemrut kalderası

Bitlis Valiliğince hazırlanan ve Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) kapsamında, mükemmeliyet ödülü alan "Nemrut-Süphan Jeopark Projesi", dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Kalderası' nda uygulanacak....

Türkiye'nin 2. jeoparkı Bitlis'e yapılacak!

Bitlis Valiliğince yürütülen proje kapsamında Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut kalderasına Türkiye'nin 2. jeoparkı yapılacak. Vali Yurdakul: "Özellikle jeolojik oluşumların olduğu yerler dünyadaki belli bilinçli turistler tarafından ilgi çekiyor"

Nemrut İnşaat Otomotiv İş Makinaları Maden Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Nemrut İnşaat Otomotiv İş Makinaları Maden Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Pendik'te İrfan Sav tarafından kuruldu.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Nemrut Dağı kraterindeki yapılaşmaya ilişkin suç duyurusu!

Bitlis sınırlarındaki Nemrut Dağı Krater Gölü ve Kalderası’na ‘tuvalet’ ve ‘sosyal tesis’ adı altında yapılan betonarme inşaat çalışmalarına ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusu yaptı. 

Sosyal tesis için beton dökülen Nemrut Krater Gölü çevresindeki inşaat durduruldu!

Bitlis Valiliği yaptığı açıklamada Nemrut Krater Gölü çevresinde kurulması planlanan tesisle ilgili inşaat çalışmalarının durdurulduğunu duyurdu.

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı! 

İzmir'de bulunan Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı.

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Nemrut Körfezi özel proje alanı imar planı askıda!

İzmir Aliağa İlçesi, Nemrut Körfezinde Özel Proje Alanı olarak belirlenen alana ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Aliağa limanları demiryolu ile Anadolu'ya bağlanıyor!

Aliağa'nın Nemrut Körfezi'ndeki liman ve iskelelerini ring hatla Biçerova istasyonundan Menemen-Aliağa demiryolu hattına bağlayacak projede rayların döşenmesine başlandı.

Çandarlı Limanı ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Dr. Özkan Poyraz, Çandarlı Limanı'nın yapım ihalesinin 6 ay içinde çıkılacağını söyledi. Nemrut Limanı bağlantı yolunun ihalesi için ise Nisan'da çalışmaların tamamlanmasına karar verildi.

Nemrut Milli Park'taki günübirlik kamp alanı tamamlandı!

Nemrut Dağı Milli Park Alanı Karadut sınırları içerisine yapılan günübirlik kamp alanında çalışmalar tamamlandı. Günübirlik Kamp alanında yaklaşık bir yıldır süren çalışma sona erdi.

nemrut kalderası Haberi

nemrut kalderası

Nemrut Kalderası, Süphan Dağı, Siirt'in Baykan ilçesi sınırı ve Van'ın Akdamar Kilisesini kapsayacak şekilde hazırlanan "Nemrut-Süphan Jeopark Projesi" kapsamında 3 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Yürüyüş ve kayak alanlarının da yer aldığı proje, Türkiye'nin ikinci Jeopark Projesi ünvanına da sahip olacak.


Vali Veysel Yurdakul, makamında  gazetecilere yaptığı açıklamada, Tükiye'nin ikinci jeopark projesini, Bitlis'te hayata geçireceklerini söyledi.


Uzun soluklu projenin yaklaşık 4 yıl sonra tamamlanacağını ve bölgede 3 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade eden Yurdakul, Bitlis'in en önemli projelerinden birisinin yaklaşık 6 aydır kent gündeminde olduğunu vurguladı. Van'daki son DAKA toplantısında proje hakkında bilgilendirme yaptıklarına da işaret eden Yurdakul, "Çok güzel bir çalıştay yapıldı. Proje, Nemrut Kalderası, Süphan Dağı, Siirt'in Baykan ilçesi sınırı ve Van'ın Akdamar Kilisesi'ni kapsayacak. Projemizin sınırını belirledik. Bu...