05 / 05 / 2024

nevşehir avanos tarihi köprü

nevşehir avanos tarihi köprü

Nevşehir'in Avanos ilçesindeki tarihi taş köprü, ilçenin simgelerinden biri. 116 yıllık tarihi taş köprünün yanı başında inşaat izni verilmesi bölge halkı ve kitle örgütleri tarafından tepkilere neden oldu.

TOKİ Nevşehir Derinkuyu projesinin ikinci etap ihale tarihi belli oldu!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yapımı tamamlanan birinci Etap Toki’nin ardından, 2. Etap için ihale tarihi de belli oldu. 

Nevşehir’de iki arsa satılacak! İhale tarihi 13 Aralık!

Nevşehir ili, Ürgüp ilçesinde iki adet arsa satışa çıktı. Arsaların fiyatı belli olurken, açık teklif usulüyle satılacak.

Nevşehir Derinkuyu'da 160 metrekarelik arsa satışa çıktı! 

Nevşehir Derinkuyu Belediyesi, Derinkuyu'da yer alan 160 metrekarelik arsayı satıyor. Peki Nevşehir Derinkuyu'daki arsanın fiyatı ne kadar? İşte detaylar ve ihale tarihi...

Nevşehir Avanos'ta konut imarlı arsa satılıyor! Fiyatı gören inanamadı! Kapadokya'da Kasım fırsatı! 

Nevşehir Çalış Belediyesi, Nevşehir ili, Avanos ilçesi, Dicle Caddesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Nevşehir Avanos'taki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Nevşehir Belediyesi konaklama ve ticaret imarlı kargir ev satacak!

Nevşehir İli Avanos Belediye Başkanlığı, Nevşehir Orta'da yer alan kargir evi satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul konaklama ve ticaret alanı imarlı.

Arsa alacaklara müjde! Nevşehir Avanos'ta 65 adet arsa satışta! Sakın kaçırmayın...

Nevşehir Nevşehir Avanos'ta 65 adet arsa ve 2 adet tarla İl Özel İdare'den satışa sunulacak. İhale, Nevşehir İl Özel İdaresi Zübeyde Hanım Caddesi No:59 İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

TOKİ Nevşehir 2020 başvuruları 23 Mart'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Nevşehir Merkez Göre projesi için başvurular 23 Mart tarihi itibariyle başlıyor.

Nevşehir’deki Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli Mart’ta atılacak!

Nevşehir’de TOKİ tarafından inşa edilecek 1. Etap Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tarihi belli oldu. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte Nevşehir’deki kentsel dönüşümün tarihi…

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

TOKİ Nevşehir kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Nevşehir 2019 kura tarihi açıklandı. Kura çekilişi noter huzurunda gerçekleştirilecek. TOKİ Nevşehir 2019 projesindeki 206 adet daireye 1924 başvuru geldi. Peki TOKİ Nevşehir kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı...

TOKİ Nevşehir Göre başvuruları 14 Ocak'ta başlıyor!

TOKİ Nevşehir Göre projesinde yer alan 41 adet konut 14 Ocak 2019 tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

Nevşehir'deki 106 yıllık taş konak turizme kazandırıldı!

Nevşehir'in Kaymaklı Beldesi'nde bulunan 106 yıllık konak yeniden inşa edildi. Tarihi kona, restore edilerek, turizme kazandırıldı.

Nevşehir'de köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin alacakları için açtığı dava sonrasında köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı...

nevşehir avanos tarihi köprü Haberi

nevşehir avanos tarihi köprü

Nevşehir Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan 116 yıllık tarihi taş köprünün yanı başında inşaat izni verilmesi tepkilere neden oldu. Bölgedeki kitle örgütleri, kıyı kanunu ve imar kanununa aykırı olarak inşa edildiğini öne sürülen bina için yargı yoluna gideceklerini açıklarken, Avanos Belediyesi kaba inşaatı tamamlanma aşamasında olan yapı için her şey yasal diyor. 


Nevşehir'in Avanos ilçesindeki tarihi taş köprü, ilçenin simgelerinden biri. Avanos'u ziyaret eden hemen herkesin üzerinden geçtiği ve hatıra fotoğrafı çektirdiği tarihi köprü 116 yıldır yöre halkına hizmet veriyor. Ancak çevresi pek çok kez onarım ve tadilat gören taş köprü bugünlerde çirkin beton yapılarla boğulmak üzere. Tarihi köprünün hemen yanı başında inşasına başlanan bina, Avanos'un siluetini de tehdit ediyor. 


BELEDİYE: İMAR PLANI İÇERİSİNDE


Özel bir şirket tarafından yapımı sürdürülen binanın, kıyı kanunu...