27 / 04 / 2024

nevşehir gülşehir tuzköy kansere sebep olan evler yıkılacakmı

nevşehir gülşehir tuzköy kansere sebep olan evler yıkılacakmı

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi ile Ürgüp’ün Karain ve Sarıhıdır köylerindeki evler ölüm saçıyor. Ev ve bahçe duvarlarında kullanılan taşlardaki ‘eriyonit’ isimli mineral mezotelyomaya neden oluyor...

TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde 240 ay taksitle 2+1, 3+1!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Gülşehir TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Gülşehir TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Nevşehir Acıgöl TOKİ 2+1 konutlar 2.280 TL taksitle!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Acıgöl projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Acıgöl TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Acıgöl TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Murat Kurum'dan Konya Suğla Gölü çevresindeki arazilere yönelik açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'daki Suğla Gölü'nün çevresinde yer alan arazilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

TOKİ'den Nevşehir Acıgöl'e 140 yeni konut müjdesi!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa edecek olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut ve 2 dükkan inşa edecek.

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

TOKİ Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut inşa edecek!

Yeni projeleri için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir Acıgöl'de 140 yeni konut hayata geçirecek.

Nevşehir Göreme'de 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Nevşehir İli Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir'de yer alan gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek.

Nevşehir Acıgöl'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Nevşehir İli, Acıgöl ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nevşehir Acıgöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresi, Acıgöl'de bulunan metruk binaların yıkımına devam ediyor. 

Nevşehir Emlak Konutları 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Nevşehir Emlak Konutları Konut Ve Ticaret İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşi" "Nevşehir Emlak Konutları" projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Emlak Konut GYO Nevşehir Merkez Emek parselleri 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Nevşehir Merkez Emek parselleri için  hazırlatılan 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Emlak Konut GYO Göl Panorama 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Göl Panorama projesi için  hazırlatılan 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

nevşehir gülşehir tuzköy kansere sebep olan evler yıkılacakmı Haberi

nevşehir gülşehir tuzköy kansere sebep olan evler yıkılacakmı


Nevşehir Tuzköy'de kansere yol açtığı belirlenen malzemelerden inşa edilen evlerde oturan vatandaşlar için TOKİ tarafından 134 konut inşa edilecek.

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi ile Ürgüp’ün Karain ve Sarıhıdır köylerindeki evler ölüm saçıyor. Ev ve bahçe duvarlarında kullanılan taşlardaki ‘eriyonit’ isimli mineral mezotelyomaya neden oluyor. Hastalığın çaresi şuan için yok ve en tehlikeli kanser türlerinden biri olarak biliniyor. Mezotelyoma ilk olarak 1975’de yapılan araştırmada ortaya çıkarılmış. Bölgede bulunan eski evler `eriyonit` içeren kanserli taşlardan yapılmış ve yine aynı taşlardan elde edilen toprakla sıvanmış. Bu taşlar kolayca ufalanabiliyor ve tozları ölüm saçıyor. Kanserli evlerde yaşayan vatandaşlar, solunum yoluyla aldıkları bu mineral nedeniyle ölümcül hastalığa yakalanıyor ve kısa sürede hayatını kaybediyor. Kanser genellikle orta yaş grubunu tehdit ediyor. Sadece Tuzköy beldesinde...