02 / 10 / 2024

nevşehir Ovaören kazı

nevşehir Ovaören kazı

Nevşehir ve Kapadokya'nın tarihini 8 bin 500 yıl öncesine götürecek Ovaören beldesindeki kazılarda, bu yıl bir antik şehrin önemli bölümünün ortaya çıkarılması planlanıyor. Kazı çalışmalarına 1 Ağustos'ta başlandı...

Nevşehir Avanos'ta konut imarlı arsa satılıyor! Fiyatı gören inanamadı! Kapadokya'da Kasım fırsatı! 

Nevşehir Çalış Belediyesi, Nevşehir ili, Avanos ilçesi, Dicle Caddesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Nevşehir Avanos'taki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Nevşehir'de devre mülk mağdurları eylem yaptı!

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde devre mülk satışı yapan termal tesis tarafından mağdur edildiklerini öne süren grup, protesto gösterisi düzenledi.

Nevşehir'deki yer altı şehrinde oyma manastıra rastlandı!

Nevşehir'de, daha önce İsa Peygamber'in göğe yükseldiğini tasvir eden fresklerin bulunduğu tarihi kiliseye ulaşılan yer altı şehrindeki arkeolojik kazı ve temizlik çalışmalarında kayadan oyma tarihi manastıra rastlandı.

Nevşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası bu yıl açılacak!

Nevşehir Belediyesi'nin vatandaşlara yönelik hizmetlerini daha etkin ve modern ortamda sürdürmesi amacıyla inşaat çalışmaları süren Nevşehir Belediyesi Hizmet Binası, bu yıl içerisinde hizmete açılacak.

Nevşehir Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan yer altı şehrindeki kazı ve temizlik çalışmalarında tarihi kiliseye rastlandı.

Nevşehir'deki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda dünyanın en büyük yer altı şehrinin ortaya çıkarılması sonrasında kazı bölgesinde yapılan çalışmalardan tarih fışkırmaya devam ediyor.

Nevşehir'de 9 köy için koruma amaçlı imar planı hazırlanıyor!

Nevşehir İl Özel İdaresinin yetki alanında kalan Ürgüp İlçesi, Ayvalı, Bahçeli, Cemil,Taşkınpaşa, Şahinefendi, Karain, Karacaören, Çökek ve Boyalı köylerine ait koruma amaçlı imar planı hazırlanıyor.

İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor!

Aydınlatma sektörünün genç ve dinamik ismi Wone Lighting farklı çözüm olanakları ile kamuoyunun dikkatini ve meraklı bakışlarını üzerine çekmeye devam ediyor.İç Anadolu’nun tarih kokan şehri Nevşehir Wone Lighting ile aydınlanıyor.

Nevşehir Uçhisar Kaya Otel 9 yıllık kiralama işi ihalesi 30 Ekim'de!

Nevşehir'de yer alan Uçhisar Kaya Otel, KDV hariç ayda 100 bin TL bedelle 9 yıllığına kiralanacak. Uçhisar Kaya Oteli kiralama işinin ihalesi 30 Ekim 2014 tarihinde yapılacak...

Nevşehir'de Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları semineri düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen ' Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri' Nevşehir'in Uçhisar beldesinde mevcut bulunan Kapadokya Lodge Otel'de start verdi.

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'de başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir' in Uçhisar beldesinde başladı. Türk ve Alman Akademisyenler seminerde buluştu...

Nevşehir Yeni Hizmet Binası 2015'de tamamlanacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve 51 bin 486 metrekare kapalı inşaat alanına sahip Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi içinde, iki katlı otopark, ve çok sayıda işyeri yer alıyor.

Nevşehir 350 Evler Mahallesi, modern bir parka kavuşacak!

Nevşehir 350 Evler Mahallesi, modern bir parka kavuşacak. Nevşehir Belediyesi tarafından 350 Evler Mahallesi'nde iki bölüm halinde yaptırılan park, önümüzdeki günlerde de halkın hizmetine açılacak.

nevşehir Ovaören kazı Haberi

nevşehir Ovaören kazı

Kazı Başkanı Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülşehir'e bağlı Ovaören beldesinde bulunan Yassıhöyük ve Topakhöyük'de 2013 yılı kazılarına üniversiteden 20 kişilik teknik ekip ve 30 işçiyle 1 Ağustos'ta başladıklarını söyledi.


Eylül ayı sonuna kadar sürecek çalışmalarda toprak altındaki mimarileri ve surları gün ışığına çıkarmaya devam edeceklerini anlatan Şenyurt, bu yılki kazılarda yazılı bir belge bulmayı umut ettiklerini dile getirdi.  


Şenyurt,  bu yıl çalışmaların sonunda Ovaören'de antik bir kentin önemli kısmının görüleceğini ifade etti.


“Kapadokya'nın en eski yerleşimleri”


Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Atakan Akçay da Ovaören'de bulunan antik kentin geçmişinin milattan önce 8 bin 500 yıllarına dayadığını, bu kentin Kapadokya ve Nevşehir tarihi açısından çok önemli olduğunu...