06 / 05 / 2024

nevşehir yer altı şehri

nevşehir yer altı şehri

Nevşehir'de, daha önce İsa Peygamber'in göğe yükseldiğini tasvir eden fresklerin bulunduğu tarihi kiliseye ulaşılan yer altı şehrindeki arkeolojik kazı ve temizlik çalışmalarında kayadan oyma tarihi manastıra rastlandı.

Nevşehir Belediyesi yer altı şehri ile bölge turizmini canlandıracak!

Nevşehir Belediyesi Başkan Hasan Ünver yönetiminde Kapadokya bölgesinin tarihi geçmişine ışık tutmaya devam ediyor. Nevşehir Belediyesi bir yandan bölge turizmine yönelik önemli kazanımlar sağlamayı da sürdürüyor.

Nevşehir'de dünyanın en büyük yer altı şehri bulundu!

NEVŞEHİR'de dünyanın en büyük yer altı şehri keşfedildi. Belediyenin ve TOKİ'nin, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında bulunan yer altı şehrinin turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Nevşehir'de yeraltı şehri heyecanı sürüyor!

Ahmet Tok, Nevşehir merkezde yeni ortaya çıkarılan ve 700 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyüğü olduğu belirtilen yeraltı şehrinin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Nevşehir'de yeni bir yer altı şehri bulundu!

Yer altı şehirleriyle ünlü Nevşehir'de bulunan yeni yer altı şehri için çalışmalar yapılıyor...

Nevşehir, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta 7 adet arsa satılıyor! 20 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Nevşehir, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta yer alan toplam 7 adet arsa Belediyeler tarafından satılıyor. Peki 3 ildeki arsaların fiyatları ne kadar? İşte satış ihaleleri ile ilgili detaylar...

TOKİ'den Nevşehir'e 130 konutluk yeni proje müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Nevşehir projesi 29 Aralık'ta ihaleye çıkıyor. Söz konusu projede 130 konut yer alacak.

Nevşehir Derinkuyu'da 160 metrekarelik arsa satışa çıktı! 

Nevşehir Derinkuyu Belediyesi, Derinkuyu'da yer alan 160 metrekarelik arsayı satıyor. Peki Nevşehir Derinkuyu'daki arsanın fiyatı ne kadar? İşte detaylar ve ihale tarihi...

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Nevşehir Avanos'ta konut imarlı arsa satılıyor! Fiyatı gören inanamadı! Kapadokya'da Kasım fırsatı! 

Nevşehir Çalış Belediyesi, Nevşehir ili, Avanos ilçesi, Dicle Caddesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Nevşehir Avanos'taki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Nevşehir'de 10 yıllığına kiralık otel!

Nevşehir ili Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir'de yer alan 64 odalı turistik oteli kiraya verecek. Kiralama ihalesi 16 Kasım tarihinde yapılacak.

Nevşehir Belediyesi 3 arsa satacak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, Nevşehir 200 Evler, Mehmet Akif Ersoy ve Güzelyurt mahallelerinde yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 17 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Nevşehir'e tam 470 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir projesinin ihale tarihini açıkladı. İhalesi 10 Ekim 2023 tarihinde yapılacak olan Nevşehir TOKİ projesinde 470 konut yer alacak.

Nevşehir'de 3 adet arazi satılıyor! Milli Emlak'tan 700 bin TL'den başlayan fiyatlarla gayrimenkul satışı!

Nevşehir Milli Emlak, Nevşehir ili, Merkez ilçesi, Güvercinlik Köyü'nde yer alan 3 adet araziyi satıyor. Peki Nevşehir'de yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Nevşehir'de satılık arsa!

Nevşehir İli Derinkuyu Belediye Başkanlığı, Nevşehir Baş Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 8 Eylül'de yapılacak.

TOKİ'den Nevşehir'e 168 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Nevşehir'de 168 konutluk yeni proje inşa edecek. Paylaşılan detaylara göre, projede ayrıca konutların dışında 3 dükkanlı ticaret merkezi de yer alacak.

Nevşehir Belediyesi konaklama ve ticaret imarlı kargir ev satacak!

Nevşehir İli Avanos Belediye Başkanlığı, Nevşehir Orta'da yer alan kargir evi satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkul konaklama ve ticaret alanı imarlı.

Nevşehir Derinkuyu'da 2 arsa satılıyor! Belediyeden satılık arsa fırsatı! 

Nevşehir Derinkuyu Belediyesi, Nevşehir ili, Derinkuyu ilçesi, Baş Mahallesinde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Nevşehir Derinkuyu'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

nevşehir yer altı şehri Haberi

nevşehir yer altı şehri


Nevşehir Belediyesince projelendirilen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkan yer altı şehrindeki kazı ve temizlik çalışmalarında, Ortodokslar açısından önemli bulgular içeren tarihi kiliseden sonra kayadan oyma manastıra ulaşıldı.


Kent merkezinde bulunan ve üçüncü derece arkeolojik sit alanı ilan edilen Nevşehir Kalesi çevresindeki 11 mahalleyi içine alan 400 bin metrekarelik alandaki kazı ve temizlik çalışmaları devam ediyor.


Daha önce, İsa Peygamber'in göğe yükseldiğini tasvir eden fresklerin bulunduğu ve Ortodokslar açısından önemli bulgular içeren tarihi kiliseye ulaşılan yer altı şehrinde, bu kez de 5 veya 6. yüzyıla tarihlendirilebilen kayadan oyma manastıra rastlandı.


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alanda ortaya çıkarılan verilerin, zaman zaman paylaşılması dolayısıyla çeşitli ülkelerden...