21 / 05 / 2024

nevşehirde oteller doldu

nevşehirde oteller doldu

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki termal tesisler, Kurban Bayramı öncesinde yüzde 75 doluluk oranına ulaştı. Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde doluluk oranı bayram öncesi artış gösterdi

Kurban Bayramı tatili için oteller doldu: Turizmde bayram sevinci

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 gün resmi tatil ilan etmesinin ardından Kurban Bayramı’nda, Antalya bölgesinde pek çok otelde rezervasyonlar bugünden yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Bu yıl içerisinde 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye’de oteller neredeyse doldu. Yabancı turist fiyat avantajı ve kolay ulaşımıyla öne çıkan kiralık dairelere yöneldi.

Van'da apartmanlar otele dönüştü!

Terörün azaldığı, kayyumların yönetime geldiği Doğu illerinden Van'da oteller doldu, lüks AVM'ler açıldı. Van Ortadoğu’nun İstanbul’u olma yolunda ilerliyor. 

Nevşehir'de kapanan oteller mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2015 ve 2016 yıllarında Nevşehir İli'nde kapanan otel bulunup bulunmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Kapadokya'daki oteller yüzde 100 oranında doldu!

ANKARA'ya en yakın turizm bölgelerinden biri olan peri bacalarıyla ünlü Kapadokya'daki oteller, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Nevşehir'de siluet bozan oteller mühürlenecek!

UNESCO'nun Dünya Mirası Listesinde bulunan Nevşehir Uçhisar'da yapılan otel inşaatları Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. Mühürlemenin reddine açılan davada ise mahkeme mühürlemesi yönünde kararı verdi.

Nevşehir'de siluet bozan oteller mühürleniyor!

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde bulunan Nevşehir Uçhisar'da yapılan otel inşaatları Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. Mühürlemenin reddine açılan davada ise mahkeme mühürlemeli kararı verdi.

Ankara'da oteller doldu!

TÜRKİYE'de 2014 yılında otellerdeki doluluk oranının yüzde 2,2 düşüşle yüzde 62'ye gerilediği bildirildi. Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği'nden ( TUROB ) açıklama yaptı.

Uludağ'da oteller doldu taştı!

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Nevşehir yeraltı şehrine butik otel yapılacak!

Kentsel dönüşüm çalışmaları sonrasında yıkılan Nevşehir Kalesi'nin etrafındaki evlerin altında dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden biri bulundu. Burada butik oteller, yürüyüş yolları, müze ve yeraltı kongre merkezi yapmayı düşünüldüğü belirtildi.

Ilgaz ve Kartalkaya'da kayak sezonu başladı!

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, "Kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasının ardından bölgede kayak sezonu açıldı. Yılbaşının yaklaşmasıyla oteller doldu, işletmeciler durumdan memnun" dedi.

Kurban Bayramı'nda oteller de yurt dışı turlar da doldu!

Kurban Bayramı'nda oteller de yurt dışı turlar da doldu. Tur Operatörleri Sözcüsü Polatoğlu, "Kurban Bayramı'nda yapılan satışlar turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yurt içi turlara da yurt dışı turlara da büyük ilgi var" dedi.

Marmaris'te tüm oteller doldu!

Ramazan Bayramı nedeniyle tatil bölgeleri dolup taştı. Turizmciler rezervasyonu olmayan vatandaşları uyarıyor: "Gelmeyin, yerimiz kalmadı".Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris'te tüm otellerin dolu olduğunu açıkladı.

nevşehirde oteller doldu Haberi

nevşehirde oteller doldu

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki termal tesisler, Kurban Bayramı öncesinde yüzde 75 doluluk oranına ulaştı. Kozaklı Termal Birliği (KOZTEB) Başkanı Cumhur Ünal yaptığı açıklamada sıcaklı 98 dereceye ulaşan şifalı sulan ile ünlü Kozaklı ilçesinin son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla 7 bin 500'e yakın yatak kapasitesine ulaştığını ve Türkiye'nin en büyük termal turizm merkezlerinden biri haline geldiğini kaydetti. Ünal, tatilcilerin ilçedeki konaklama tesislerinde bayram süresince 20 ila 100 TL arasında konaklama imkanına sahip olduklarını kaydetti. Kozaklı ilçesindeki termal tesislerde doluluk oranı bayram öncesi artış gösterdi 



Türkiye...