15 / 05 / 2024

New York binalar

New York binalar

NY yaklaşan seçimleri konuşuyor, sokakları insan almıyor. Her yerde bir yenilik, bir heyecan. Ama asıl şaşırtıcı olan kentin hızla değişmesi, yenilenmesi. Bütün şehir yıkılıyor, yeni binalar yapılıyor.

New York Türkevi'nin temeli atılıyor!

New York'un sembol binalarından biri olmaya aday Yeni Türkevi Binası'nın temel atma töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

New York Sony Building binası 1.3 milyar dolara satıldı!

New York'un Manhattan bölgesinde bulunan simge binalarından biri olan Sony Building binası Suudi holdingi Olayan Group ile İngiliz şirketi Chelsfield tarafından satın alındı. 1.3 milyar dolara satılan bina Madison Bulvarı üzerinde konumlanıyor.

Roman Abramoviç’in New York’taki 3 binası için yenileme projesi reddedildi!

Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Rus oligark Roman Abramoviç’in New York’taki emlak oyunu, Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu’na takılarak olumsuz yanıt aldı.

Khaleesi kulesi New York’u sallayacak!

ABD’nin ünlü mimarlık ofislerinden Mark Foster Gage, New York’un sıkıcı ve klasik olarak değerlendirdiği mevcut binalarından farklı bir formda yeni bir çizgiye imza attı.

New York’un en uzun gökdeleni inşa ediliyor!

ABD’nin ünlü mimarlık ofislerinden Mark Foster Gage, New York’un sıkıcı ve klasik olarak değerlendirdiği mevcut binalarından farklı bir formda yeni bir çizgiye imza attı.

Nef New York projesi!

Nef New York projesinin inşaat çalışmaları 2015 yılı sonunda başlayacak. “Yüksek Katlı Binalar” kategorisinde “Dünyanın En İyi Projesi” ödülüne layık görülen proje Amerika’da parka yakın ve çeşitli sosyal imkânlar sunuyor.

Nef Gayrimenkul New York projesi!

ABD’nin en yüksek binalarından Empire State’e komşu olacak Nef Gayrimenkul New York projesi Foldhome konseptiyle geliştiriliyor. Projenin inşaat çalışmalarının başlaması ile birlikte satışa çıkmayı planlanıyor.

Nef New York 210 milyon dolar yatırımla inşa ediliyor!

Nef İnşaat, Manhattan’da yükselecek olan Nef New York Projesi ile MIPIM Architectural Review Future Projects Awards'ta “Yüksek Katlı Binalar” kategorisinde “Dünyanın En İyi Projesi” ödülünü kazandı.

MIPIM 2015'ten Nef'in New York projesine ödül!

MIPIM kapsamında verilen Architectural Review Future Projects Ödülü Nef'in New York projesine gitti. Nef'in New york projesi 'Yüksek Katlı Binalar' kategorisinde 'En İyi Proje' ödülüne layık görüldü..

Nef New York projesi MIPIM'de en iyi proje ödülü aldı!

Nef, dünyaya açılma vizyonunda gerçekleştirdiği New York projesiyle gayrimenkulün Oscar’ı sayılan MIPIM’de Architectural Review Future Projects Awards’ta “Yüksek Katlı Binalar” kategorisinde “En İyi Proje” ödülüne layık görüldü.

Türkiye yeni sloganıyla New York Times Turizm fuarında!

Türkiye, yeni sloganı '' Turkey Home '' la New York Times Turizm fuarına katıldı.New York Times Turizm Fuarı New York'taki Jacob Javits Kongre Merkezi'nde açıldı.

New York'taki 5 Pointz binaları yıkıldı!

New York'taki Queens bölgesinde kümlerine göre "grafiti mabedi", kimilerine göre de bir "çirkinlik abidesi" olarak nitelendirilen "5 Pointz" adlı binalar, grafiti sanatçılarının karşı koymasına rağmen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkıldı.

New York’ta Sting’e komşu olmak isteyen Türkler kim?

Ünü Türkiye sınırlarını çoktan aşan iç mimar Şafak Çak Sting’in New York Walker Tower’daki evinin bir bölümünü tasarladı. Sting, Cameron Diaz, Gisele Bündchen gibi ünlüler daire satın alınca jet sosyete de gözünü buraya dikti...

New York binalar Haberi

New York binalar

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Hasan Bülent Kahraman bugünkü yazısında New York'taki yenilenmeyi anlattı. İşte o yazı....


Hiç böyle bir NY yolculuğu yapmamıştım. Sabah 07.00'da İstanbul'dan havalandık. Buraya gene 3 Mayıs günü, sabah saat 10.30'da indik. Havaalanında fazla oyalanmadık. Her şey değişiyor. 30 yılı aşkın süredir geçtiğim pasaport işlemleri artık elektronikleşmiş. Umarım hayatı daha kolaylaştırır. İlk şok: otel odasında pencere yok, en fazla 4 metre kare. Kalmak olanaksız. Yeni otel aradım. Zaman israfı bunların hepsi. Hava soğuk, yağışlı, hepsinden beteri, rüzgarlı. NY'ta her şeye dayanılır, rüzgara dayanılmaz. Hemen Chelsea'ye gittim. Malum Frieze haftası. Hem çok iyi sergiler var hem de galerilerin bazıları yeni sergilerine hazırlandığı için kapalı. Bu Chelsea galerileri bir ömürdür. Devasa mekanlar. Sadece kendileri olarak bile etkiliyor insanı....