15 / 05 / 2024

New York kiracılar koronavirüs

New York kiracılar koronavirüs

ABD'nin New York kentinde, koronavirüs salgını sebebiyle gelir kaybı yaşayan her 4 kiracıdan 1'inin 4 aydır kirasını ödeyemediği bildirildi.

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

New York borsası günü yükselişle kapattı!

New York borsası, şirketlerin beklenenden daha iyi üçüncü çeyrek kazançları açıklamasının ardından yükselişle kapandı.

New York borsası haftanın son gününü sert bir düşüşle tamamladı!

New York borsası, enflasyon ve büyüme odaklı telaşlar nedeni ile haftanın son işlem gününü dev bir düşüşle sonlandırdı.

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

New York'taki Trump Tower yönetiminden, kirasını ödemeyen ayakkabı imalatçısına dava!

ABD eski Başkanı Donald Trump'a ait olan ve New York'un en işlek caddesinde bulunan Trump Tower yönetiminin, binada bulunan ayakkabı imalatçısı kiracısını kirayı ödemediği için mahkemeye verdiği bildirildi.

Nef New York fiyat! 

Nef New York fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Projede satışlar 21 Ocak'ta başlıyor.

New York'ta kiracıların yüzde 25'i Mart ayından beri kiralarını ödeyemiyor!

ABD'nin New York kentinde, koronavirüs salgını sebebiyle gelir kaybı yaşayan her 4 kiracıdan 1'inin 4 aydır kirasını ödeyemediği bildirildi.

New York'ta konut satışları Nisan'da yüzde 17,8 azaldı!

New York'ta ikinci el konut satışları da koronavirüs salgınının ekonomik etkisiyle nisanda aylık yüzde 17,8 azalışla 4,33 milyona geriledi

New York'ta beş bölgede inşaat sektörüne onay verildi!

New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada eyalette vaka sayıları azalan ve açılma kriterlerini karşılayan beş bölgede inşaat, üretim gibi sektörlere onay verildiğini söyledi.

New York’ta hayırsever ev sahibi 80 kiracısının kiralarını hediye etti!

New York’ta yaşayan Mario Salerno adlı bir ev sahibi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle zor günler geçiren 80 kiracısının kiralarından feragat etti.

New York'ta 90 günlük mortgage borçları silinecek!

New York Valisi Andrew Cuomo, virüs salgını nedeniyle finansal zorluk çeken vatandaşların 90 günlük ev mortgage borçlarının silineceğini açıkladı.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

New York kiracılar koronavirüs Haberi

New York kiracılar koronavirüs

Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle işini kaybeden veya gelir kaybına uğrayan New Yorkluların yüzde 25'inin Mart'tan bu yana kiralarını ödeyemediği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Toplu Konut Geliştirme Programı (CHIP) verilerine göre, New York'ta kiracıların yüzde 25'inin koronavirüsün ülkeye yayıldığı mart ayından bu yana kiralarını ödeyemedi.

New York Üniversitesi Furman Center'in araştırmasında da ofis ortamında çalışanların çoğunun, koronavirüs salgını sonrası evden çalışmayı tercih ettiği ve New York'a uzak yerlerde daha ucuza ev kiralamayı tercih ettiği bildirilmişti.

Kentte yaşayan dar gelirli işçi grubunun ise iş bulamama kaygısı yüzünden böyle bir şansının olmadığı ve bu grupta yer alan 700 binden fazla kişinin salgın döneminde gelir kaybına uğradığı bilgisi araştırmada yer almıştı.

Yapılan araştırmada, azınlıklar, göçmenler ve öğrencilerden oluşan...