30 / 04 / 2024

Niğde yenileme çalışmalarında son durum

Niğde yenileme çalışmalarında son durum

Adana'ya yakınlığıyla bilinen Tekir Yaylası'nda yer kalmadığını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yazlıkçıların yayla olarak Niğde'nin Çamardı ve Ulukışla ilçelerini tercih etmeye başladıklarını kaydetti.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

İzmir'deki hasar tespit çalışmalarında sona gelindi!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde 6,6 büyüklüğündeki depreminden sonra başlatılan hasar tespit çalışmalarında sona gelindi.

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yenileme çalışmaları başladı!

TOKİ, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, ilk önce arazide arkeolojik kazı yapılacak. 

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmalarının gelecek hafta içerisinde başlayacağını müjdeledi.

Süleymaniye'de yenileme çalışmaları Mayıs'ta başlayacak!

İstanbul'un tarihi semtleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'de dönüşüm kapsamında inşaat çalışmaları önümüzdeki Mayıs ayında başlayacak. 

İstiklal Caddesi’nde yenileme çalışmaları tamamlandı!

İstiklal Caddesi’nde 2016 yılında başlanan altyapı yenileme çalışmaları 2018 yılı itibariyle tamamlandı.Caddenin yeni yüzü ise havadan görüntülendi. 

Ordu Gölköy ve Kabadüz'de cephe yenileme çalışmaları yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı olağan meclis toplantısında Gölköy ve Kabadüz'de cephe yenileme çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

Erzurum Şehitler'de dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tamamı kamulaştırılan Şehitler Mahallesi'nde sadece 10 ev kaldı. Erzurum Şehitler Mahallesi'nde dönüşüm çalışmalarında sona gelindi.

Tunceli'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tunceli İl Özel İdaresi tarafından Pertek ilçesine bağlı köy ve mezralarda başlatılan yol bakım, onarım ve stabilize çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

ÇOMÜde Kampüs yenileme çalışmaları devam ediyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde kampüs yenileme çalışmaları devam ediyor.

Niğde yenileme çalışmalarında son durum Haberi

Niğde yenileme çalışmalarında son durum

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Adana'ya gelerek beraberindeki heyetle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret etti. Başkan Akdoğan, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. 


Ziyareti sırasında Niğde'yi etkileyen illerin başına Adana'nın geldiğini ifade eden Başkan Faruk Akdoğan, Her il çevre illerinden örnekler alır ve uygular. Buna bir örnek vermek gerekirse Niğde mutfağı, Adana mutfağının taklididir. Adana ilgi duyduğumuz, beğendiğimiz, örnek aldığımız bir ildir" dedi. Adana ile Niğde arasındaki ilişkilerin yanı sıra Niğde'deki yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler veren Başkan Akdoğan, Niğde'nin birçok medeniyete ev sahipliği yapmaya devam ettiğini bildirdi. Doğa harikası Yedigöller'den bahseden Başkan Akdoğan, dünyanın dört bir yanından dağcıların ilgisini çeken 3 bin 650 metre yüksekliğindeki Demirkazık ve Aladağlar'm turistik önemine dikkat çekti. 


Adana'ya yakınlığı ile Tekir...