29 / 04 / 2024

Nihat Özdemir döviz açıklaması

Nihat Özdemir döviz açıklaması

Yüksek faizin iş insanlarının öncelikli düşmanı olduğunu belirten Limak Holding Kurucu Başkanı Nihat Özdemir, dövizdeki hareketlilik ve enflasyonun kendisini rahatsız eden konular olduğunu dile getirdi.

Konut fiyatları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

Döviz kurlarındaki oynaklık devam ediyor. Peki konut fiyatları ve satışları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi? Uzman isimler sektördeki son durumu değerlendirdi...

Döviz kurları kentsel dönüşümü nasıl etkiliyor?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden artan döviz kurlarının kentsel dönüşüme etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Döviz geliri olan gayrimenkullerin satışına teşvik geliyor!

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımı hızla devam ediyor. Döviz getirisi olan gayrimenkullerin satışı içi Türkiye'de çeşitli teşvik politikaları gündemde.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan önemli döviz kuru mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" dedi. Elvan, "Enflasyonla mücadele, tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor" ifadesini kullandı.

Döviz mevduatında düşüş yaşandı!

Döviz piyasasında hareketlilik etkisini göstermeye devam ediyor. Döviz kurları geçen hafta rekor kırarken, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 576 milyon dolar düştü.

Faiz kararı sonrası döviz kurları düşüşe geçti!

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve faiz oranlarını değiştirmeyerek sabit tuttu. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında döviz kurlarında aşağı yönlü hareketlilik yaşandı. Dolar/TL 8.31-8.32 seviyelerinden 8.28'e düşerken euro/TL ise tekrar 10 liranın altına düştü.

Nihat Özdemir yatırımları beklemeye aldı: Enflasyon ve kurdan rahatsızım!

Yüksek faizin iş insanlarının öncelikli düşmanı olduğunu belirten Limak Holding Kurucu Başkanı Nihat Özdemir, dövizdeki hareketlilik ve enflasyonun kendisini rahatsız eden konular olduğunu dile getirdi.

Teknik Yapı'dan döviz bozan kampanya!

Teknik Yapı, 2021 yılının ilk aylarında başlattığı kampanya ile TL'ye destek vermeyi ve döviz mağdurlarının zararlarını telafi etme imkanı sunuyor. 

Nihat Özdemir: Kanal İstanbul projesiyle ilgileniyoruz!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, inşası devam eden Kanal İstanbul projesiyle ilgilendiklerini dile getirdi. 

Teknik Yapı'dan döviz bozduran vatandaşa konut alımında kolaylık!

Teknik Yapı, 2021 yılı destek kampanyaları kapsamında döviz bozduran vatandaşlar için İstanbul'dan konut alan vatandaşlara kur farkı konusunda kolaylık sağlanacağını açıkladı. 

Döviz mevduatı rekor kırdı!

Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerine göre, yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı 8 Ocak haftasında 235 milyar 857 milyon dolar ile yeni rekor kırdı.

Döviz hesapları 235 milyar doları aşarak rekor kırdı!

2020 boyunca piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ile yurt içi yerleşiklerin TL’deki değer kaybı ve enflasyondan kendilerini korumak için tercih ettikleri döviz mevduatı yılı 235 milyar 658 milyon dolarla kapattı.

Döviz düşüyor! Zam furyası devam ediyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Döviz düşüyor! Zam furyası devam ediyor!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...

Nihat Özdemir döviz açıklaması Haberi

Nihat Özdemir döviz açıklaması

Türkiye’nin en büyük grupları arasında yer alan Limak Holding’in Kurucu Başkanı Nihat Özdemir, son haftalarda ekonomide yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre; iş insanı olarak tek isteklerinin istikrarın sağlanması olduğuna vurgu yapan Özdemir, “İstikrar nedir, ben neyi beklerim. Uzun dönem dövizde stabilite isteriz, enflasyonun düşük gitmesini isteriz, faizin düşmesini isteriz. Faiz yatırımın iş insanının bir numaralı düşmanıdır” dedi. Dövizde yaşanan volatilitenin ve enflasyonun kendisini en fazla rahatsız eden konuların başında olduğunu dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

“Eğer bir ülkede döviz, enflasyon ve faiz birbirine paralel hareket ederse yalnız Türk iş insanı değil, yurt dışındaki iş insanı da Türkiye’ye yatırım gözüyle bakar. Bunların içindeki herhangi bir problem, yani üç ayağın herhangi biri fazla bir harekette bulunursa...