09 / 05 / 2024

Faiz kararı sonrası döviz kurları düşüşe geçti!

Faiz kararı sonrası döviz kurları düşüşe geçti!

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve faiz oranlarını değiştirmeyerek sabit tuttu. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında döviz kurlarında aşağı yönlü hareketlilik yaşandı. Dolar/TL 8.31-8.32 seviyelerinden 8.28'e düşerken euro/TL ise tekrar 10 liranın altına düştü.



Haftanın en önemli kararı olan  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı.  Merkez Bankası  faizleri yüzde 19 seviyesinde sabit tuttu. 

Açıklanan karar sonrasıda ise döviz kurlarında sınırlı düşüşler gerçekleşti. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre;  dün günün neredeyse tamamında 8,35 seviyelerinde olan dolar kuru  kapanışı 8.32'den yaptı.  Dolar/TL, faiz sonuçları belli olana kadar bu seviyelerde kaldı.

Faiz kararı sonrası döviz kurları düşüşe geçti!

Açıklanan karar sonrasında  dolar/TL 8.28'e düşerken iki gündür 10 liranın üzerinde seyreden euro/TL, faiz kararında sonra 10 liranın altına düştü.

Dolar/TL bugün ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön