15 / 05 / 2024

Nikomedya Surları sorunu

Nikomedya Surları sorunu

“Nikomedya Surları” sorunu çözülemiyor. Bölgede yer alan tarihi surlar üzerine inşa edilen binalarla ilgili işlem yapılamıyor. Koruma kurulu ise surlarla ilgili herhangi bir işlem yapmıyor, sadece tavsiye ediyor.

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Kocaeli Nikomedya Surları içerisindeki evler yıkılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 'nda İzmit Orhan Mahallesi 'nde yer alan Nicomedia Surları gündeme gelecek.

Etimesgut'taki mania sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor!

İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor. İnşaat sektörü yaklaşık 50 yıl önce çizilen Ankara'daki mânia hattının yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Ankara'da mania hattı sorunu kentsel dönüşümü engelliyor!

Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor.

Saathane'deki Samsun Kalesi surları için vali devreye girdi!

Saathane Meydanı'nda ortaya çıkan 1192 yılında Danişmentliler tarafından yapıldığı belirtilen Samsun Kalesi'ne ait surlar, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i harekete geçirdi. Vali İbrahim Şahin, Müze Müdürlüğünden brifing raporu istedi.

Karaman'da OSB sorunu çözülüyor!

Karaman'da OSB yanındaki 4 Milyon m2’lik alan, mevcut OSB genişleme alanına ilave edilerek, arsa sorunu ortadan kalkmış olacak. *Bu arada OSB’de arsa rantının da önüne geçilecek, devir işlemleri OSB yönetimi müdahale edecek.

Denizli Horasanlı'nın su sorunu çözüldü!

Denizli Horasanlı'nın 10 yıllık su sorunu çözüldü. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çok şükür sistemimizi kısa sürede kurduk. İhtiyaç olan tüm bölgelerimizin sıkıntılarını tek tek çözmeye devam ediyoruz" dedi.

Esenler'de imar sorunu çözülüyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,Tuna Mahallesi'nde imar sorunu bulunan vatandaşlarla Esenler Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Tuna Mahallesi 455 Parsel ve 950 Ada 3,4 ve 5 Parsellerin imar sorunları ve çözümleri konuşuldu.

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış!

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış. Eski İstanbul'u çevreleyen 19.5 kilometre uzunluğundaki, 45 kapı, 400 kule ve 2 metre kalınlığında taş duvarlardan oluşan surların restorasyonu için 15 milyar lira harcanacakmış.

Trabzon Yeşilyurt Mahallesi'nin su sorunu çözüldü!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) gerçekleştirdiği çalışmalar ile Ortahisar ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nin su sorunu ortadan kaldırıldı.

Afyonkaranisar'da 20 yıllık arsa sorunu çözüldü!

Afyonkaranisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nde 20 yıldır süren arsa sorunu çözülerek 15 hak sahiplerine tapuları verildi. O dönemden bu yana 15 hak sahibi ne arsalarını ne de paralarını alabildi.

Gerede'de otopark sorunu çözülüyor!

Gerede'nin en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu çözüme kavuşuyor. Otopark sorununun çözümü geçtiğimiz ay yapılan Meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

Zafer Mahallesi tapu sorunu!

Soma Olay Gazetesi köşe yazarı Sercan Okur bugün köşesinde " Zafer Mahallesi tapu sorunu " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının devamı...

Nikomedya Surları sorunu Haberi

Nikomedya Surları sorunu


Orhan Mahallesi’nde yaklaşık 5 yıl önce ortaya çıkan “Nikomedya Surları” sorunu çözülemiyor. Bölgede yer alan tarihi surlar üzerine inşa edilen binalarla ilgili işlem yapılamıyor. Koruma kurulu ise surlarla ilgili herhangi bir işlem yapmıyor, sadece tavsiye ediyor.


İzmit’in en eski mahallelerinden biri olan Orhan Mahallesi’nde yer alan Nikomedya Surları ile ilgili yaklaşık 5 yıl önce gündeme gelen yapı yasağı ve koruma alanı sorunu halen aşılamadı. Birkaç ay önce bölgede yer alan konut sahiplerine oturdukları evlerin koruma alanı içerisinde yer aldığını ve yasadışı olduğunu belirten tebligatlar gönderildiği iddia edilmişti. Bu iddia sonrasında bölge halkı evlerinin yıkılacağını öne sürerek isyan etmişti. Vatandaşlar, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun yıkım kararı aldığını ve bölgedeki evlere yıkım tebligatı yolladığını bile öne sürmüştü.

TAVSİYE KARARI

Bölge ile ilgili Kültür ve...