05 / 05 / 2024

nimetullah kaya

nimetullah kaya

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, 1988 yılından beri İstanbul da mühendislik ve müteahhitlik yapıyor. Şu anda devam etmekte olan Halkalı Atakent de Emlak GYO Hasılat Paylaşımı projesi olan Elite City   ve yeni başlayan Pendik Elite Side p

Nimetullah Kaya: Depreme karşı en kesin çözüm nitelikli kentsel dönüşüm!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen, depremi hatırlatarak riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün önemine değindi.

Gayrimenkul sektörü konsept değiştiriyor!

Pandemi ile birlikte konut tercihlerinin değiştiğini söyleyen Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, gayrimenkul sektörünün 30 yıl önceki konsepte dönüş yaptığını söyledi. 

Türkiye'de binaların ömrü uzatılmalı!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, deprem bilincinin artışına katkı sağlanmasının amaçlandığı 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında önemli açıklamalar yaptı.

Şua İnşaat'tan 2021’de iki yeni proje geliyor!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, 2020 yılını masaya yatırarak şirketin 2021 planlarını ve gayrimenkul sektörü trendleriyle ilgili tahminlerini anlattı.

Nimetullah Kaya'nın acı günü! Annesi Makbule Kaya vefat etti!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve İnder Yönetim Kurulu Üyesi Nimetullah Kaya'nın annesi Makbule Kaya hayatını kaybetti. 

Depremin ilacı kentsel dönüşüm!

Dünya Konut Günü kapsamında açıklamalar yapan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, güvenilir yapılar için kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de 20 milyon yapının 7.5 milyonu riskli!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Dünya Konut Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Kaya, güvenilir yapılar için kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti. 

Depreme karşı en büyük önlem: Kentsel dönüşüm!

17 Ağustos depreminin 21. yıldönümü kapsamında konuşan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya,kentsel dönüşümün planlı bir şekilde hayata geçirilmesi durumunda depreme karşı dayanıklı ve kaliteli yapıların oluşabileceğini söyledi.

Sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya yaptığı açıklamada, "Her an yeni bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyacımız var" dedi.

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirim devam etmeli!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, "Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 152 artarak 58 bin 632’ye ulaştı. Bu bağlamda, konut satışlarındaki artışın devam etmesi için faiz oranlarındaki düşüşün sürekli olması çok önemli" dedi...

İnşaat sektöründe kalıcı teşviklere ihtiyaç var! 

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, koronavirüs salgınının inşaat sektörüne etkisini değerlendirdi. Kaya, inşaat sektöründe kalıcı teşviklere ihtiyaç olduğunu belirtti...

Planlı şehirleşmenin yolu kentsel dönüşümden geçiyor!

ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün kritik önemine dikkat çekti...

Şehir planlaması bütüncül yaklaşımla ele alınmalı!

Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, şehir planlamasının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurguladı...

nimetullah kaya Haberi

 nimetullah kaya

1962 yılında Ağrı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ağrıda tamamladıktan sonra 1988 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1988 yılından beri İstanbul da mühendislik ve müteahhitlik yapmakta olup, İstanbul da tamamlamış olduğu projelerden bazıları Ataşehir Konakları, Atakent Konutları, Elite Life Ataşehir,  Altınoluk  Aqua Park villalarını sayabiliriz. Şu anda devam etmekte olan Halkalı Atakent de Emlak GYO Hasılat Paylaşımı projesi olan Elite City   ve yeni başlayan Pendik Elite Side projesini sayabiliriz.
İnşaat sektörü projeleri yanında, Kaya grubun taş işleme tesisi, ahşap işleme tesisi bulunmakta olup, bu girişimlerle ince yapı konusunda da yapılan işlerin daha nitelikli ve grubun kendi kontrolünde olması hedeflenmiştir.

Bunların yanı sıra Nimetullah Kaya,  özellikle, bulundukları bölge ve Ağrıda...