15 / 05 / 2024

Nisibi Köprüsünün açılışı

Nisibi Köprüsünün açılışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da Türkiye'nin 3. büyük asma köprüsü olan Nisibi Köprüsü'nün açılışını yaptı. Erdoğan açılış konuşmasının ardından direksiyon başına geçerek köprüde tur attı.

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede ve nasıl gidilir?

18 Mart 2022 Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti açıklandı. Peki Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 1915 Çanakkale Köprüsü nerede ve nasıl gidilir? İşte detaylar…

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliyesi geldi!

Açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliyesi şantiye alanına geldi. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi yerleştirildi!

Açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi yerleştirildi...

Hareket Proje, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyelerini taşımaya devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın orta açıklığı en uzun asma köprüsü unvanının sahibi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün  50 adet Boeing 747 ağırlığındaki tabliyelerin yükleme ve tahliye işlemleri önümüzdeki günlerde yapılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

İnşaatı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dördüncü tabliyesi üretici Çimtaş firmasına ait "GMK-1" isimli özel gemiyle bölgeye getirildi

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyeleri Çanakkale'ye ulaştı!

Tamamlandığından "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" ünvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi Çanakkale'ye ulaştı. 

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son çelik blok montajı yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, törende açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 32 bloktan oluşan kırmızı beyaz kulelerinin son blokunun koyulması töreninde konuştu...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulesi 230 metreye ulaştı!

Temeli, 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kule yüksekliği 230 metreye ulaştı. Köprünün 18 Mart 2022'de hizmete açılması planlanıyor...

Nisibi Köprüsünün açılışı Haberi

Nisibi Köprüsünün açılışı



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da Türkiye'nin 3. büyük asma köprüsü olan Nisibi Köprüsü'nün açılışını yaptı. Erdoğan açılış konuşmasının ardından direksiyon başına geçerek köprüde tur attı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine yüzde 96 oy veren Sincik'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Terör örgütünün tehditlerine dikkati çeken Erdoğan, “Kürt kardeşlerime sesleniyorum 7 Haziran bir dönüm noktasıdır. Sizleri tehdit edenler olabilir, korkutmak isteyenler olabilir. Hiç endişeniz olmasın. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz, biz firavunların karşısında eğilmeyiz" dedi.


Daha sonra Türkiye'nin en büyük 3. asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nün açılışını yaptı. “Yol medeniyettir" dediklerini anımsatan Erdoğan, Nissibi Köprüsü'nün Adıyaman, Siverek, Diyarbakır üçgenini birbirine bağlayan kavşak noktası olduğunu söyledi. Erdoğan, 4 şeritli köprünün 97 milyona yapıldığını kaydetti.




Yeni...