06 / 05 / 2024

Nissibi Köprüsü güneydoğu bölgesinin trafiğini rahatlattı

Nissibi Köprüsü güneydoğu bölgesinin trafiğini rahatlattı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ''Boğaz Köprüsü'' olarak nitelendirilen Şanlıurfa-Adıyaman arasındaki Nissibi Köprüsü, bölgede ulaşımı rahatlattı.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü yarın açılıyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü yarın törenle hizmete açılıyor.

Görev süremin önemli bir kısmını Güneydoğu'nun imarı için harcadım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada iki yılı aşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, görev süresinin önemli bir kısmını Güneydoğu'da şehirlerin imar ve ihyası için harcadığını belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum havadan görüntülendi!

Türkiye'nin gurur projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki yapılan çalışmaların bulunduğu bölgenin son hali drone ile havadan görüntülendi.

Doğu ve Güneydoğu'daki imar çalışmalarına ağırlık verildi!

Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, hükümetin Güneydoğu'daki imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti.

Çanakkale Köprüsü bölgeyi uçuracak!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, tamamlandığında dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün bölgenin her şeyini değiştireceğini açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü emlak fiyatlarını artırdı!

26 Ağustos 2016’da hizmete açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, güzergahındaki konut fiyatlarını artırdı. Köprü güzergahında bulunan Çatalca, Sarıyer, Arnavutköy ve Beykoz’daki satılık konutların metrekare fiyatlarında artış oldu.

Bursa Kaplıkaya Köprüsü gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yıldırım'da projelendirilen Kaplıkaya Köprüsü, Siteler ve Bağlaraltı mahalleleri birbirine bağlayarak yıllardır konuşulan bir hizmeti daha bölgeye kazandırıyor.

Sakarya'daki Justinianus Köprüsü'nün sırrı çözülemedi!

Sakarya'nın Serdivan ilçesi Beşköprü mevkiinde bulunan 'Justinianus Köprüsü', Bizans İmparatorluğu döneminin Anadolu'daki en görkemli eserlerinden biri.

Aytemiz'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahına iki istasyon!

TÜRKİYE’nin önde gelen akaryakıt şirketi Aytemiz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu güzergahında gerçekleştirdiği iki yeni yatırım ile istasyon ağını güçlendiriyor.

Yavuz Sultan Köprüsü güzergahındaki 5 proje!

8 karayolu ve 2 demiryolu şeridi bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün güzergâhındaki projeler yatırımcının ilgisini çekiyor. İşte köprüye yakın 5 proje...

FETÖ, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bitmesin diye çok uğraştı!

Boğaz’ın 3’üncü gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün açılıyor. İbrahim Çeçen, "Bu köprü bitmesin diye çok uğraştılar. FETÖ olmasaydı, çok daha erken bitecekti. Amaçlarına ulaşamadılar. Dünyanın gözünün içine batıra batıra köprüyü erken açıyoruz" dedi.

Nissibi Köprüsü güneydoğu bölgesinin trafiğini rahatlattı Haberi

Nissibi Köprüsü güneydoğu bölgesinin trafiğini rahatlattı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ''Boğaz Köprüsü'' olarak nitelendirilen Şanlıurfa-Adıyaman arasındaki Nissibi Köprüsü, bölgede ulaşımı rahatlattı.


Atatürk Barajı'nda su toplanmaya başlanmasının ardından Adıyaman-Şanlıurfa- Siverek-Diyarbakır karayolunda ulaşımı sağlayan mevcut köprünün su altında kalması üzerine, yıllarca kısıtlı ve saatler süren tek feribot seferiyle yetinmeye çalışan sürücüler, Türkiye 'nin en büyük üçüncü asma köprüsü konumundaki Nissibi Köprüsü'nün açılmasıyla rahat bir nefes aldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın da bulunduğu çok sayıda bakanın katılımıyla 3 ay önce hizmete açılan köprü, kısa sürede bölge trafiğini rahatlattı. Daha önce saatler süren yolu 5 dakikaya indiren köprü, bölge kentlerinin başta ulaşım olmak üzere ekonomisine ve turizmine ciddi katkı sundu.


Açıldığından beri 100 binin üzerinde aracın geçiş yaptığı köprüyü, hafta içi günlük ortalama...