23 / 07 / 2024

Nitelikli konut ne demektir

Nitelikli konut ne demektir

Günümüzde birçok proje nitelikli konut özelliklerine göre inşa ediliyor. Nitelikli konut ne demektir, detayları haberimizde...

Ev almayı planlayanlar dikkat! Konut ne zaman alınmalı?

Yatırımcı S.T. isimli kullanıcı, 'Konut ne zaman alınmalı?' sorusunu yanıtladı. İşte yatırımcıların ve ev sahibi olmak isteyenlerin merakla beklediği o sorunun yanıtı...

Turizm amaçlı kiralanan konutlara ilişkin yönetmelikte değişiklik! O süre 60 güne çıkartıldı!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle ‘Yüksek Nitelikli Konut’ olarak sınıflandırılan konutlara ilişkin şartlar hafifletildi.

Ne konut ne dolar! Türkler 2023'te en çok bunları aldı!

Türkiye genelinde 2023'te döviz ve konut alımı gerilerken altın ve otomobilde tüm zamanların da zirveleri görüldü. Altın ve otomotiv ithalatına ödenen para toplamda 66 milyar doları geçti...

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

İstanbul TOKİ kuralarında 50 bin konut ne zaman kura ile dağıtılacak? İşte Bakan Kurum'dan tarih geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde yer alan 50 bin konutun kura çekiminin ne zaman yapılacağını duyurdu. 

Zeytinburnu, nitelikli konut projeleriyle kabuk değiştiriyor!

Son yıllarda markalı konut projelerinin gözde ilçeleri arasında yer alan Zeytinburnu bölgesi yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Zeytinburnu pek çok kaliteli ve nitelikli projeye de ev sahipliği yapıyor.

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Yüz bin sosyal konut ne zaman başlayacak?

100 bin sosyal konut projesinin detayları açıklandı. 100 bin sosyal konut fiyatları ne kadar? 100 bin sosyal konut ödeme planı nasıl? Yüz bin sosyal konut ne zaman başlayacak? Yüz bin sosyal konut başvuruları ne zaman bitecek?

Bankalarda en çok konut kredisi talep gördü!

Merkez Banakası’nın faizleri aşağıya çekmesine kredi faizlerini düşürerek karşılık veren bankaların kredi hacminde artış yaşandı. Kredilerde konut öne çıkarken müteahhitler, “Sektöre taze para girişi arttı. İnşaatlar hızlanacak işçi alımları artacak” yorumunda bulundu...

3. İstanbul Başakşehir Hasbahçe Evleri satışta! 841 bin TL'ye!

İstanbul Başakşehir’de inşa edilen3. İstanbul Başakşehir projesinin son etabı Hasbahçe Evleri bölgedeki nitelikli konut ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor. 541 konuttan meydan gelen Hasbahçe Evleri’nin yüzde 51’i ön talep döneminde satıldı. Fiyatlar 841 bin TL’den başlıyor...

A&A Tower projesi Nijerya'da yükseliyor!

Mimar Atilla İlhan tarafından tasarlanan A&A Tower projesi Nijerya'nın Lagos bölgesinde inşa edilecek. Proje mega şehrin nitelikli konut açığı sıkıntısını gidermeyi planlıyor.

TOKİ Kayabaşı 2019 kura sonuçları tam listesi!

TOKİ Kayabaşı 2019 kura çekimi bugün gerçekleşti ve 2 bin 338 adet 2+1 nitelikli konut sahibini buldu. TOKİ Kayabaşı 2019 kura sonuçları açıklandı. İşte TOKİ Kayabaşı 2019 kura sonuçları tam listesi...

İzmir'de nitelikli konut ihtiyacı!

İzmir'in nitelikli göç aldığını söyleyen Enes Duru Mimarlık Kurucusu Enes Duru, nitelikli konutlar anlamında büyük bir potansiyel taşıdığı bilgisini verdi. Duru, ''Projelerin daha nitelikli olarak tasarlanması gerekiyor'' diye konuştu.

Nitelikli konut ne demektir Haberi

Nitelikli konut ne demektir

Nitelikli konut ne demektir?

Nitelikli konut, mühendislik hesapları yapılmış, kaliteli yapı malzemeleri ile son teknolojinin kullanıldığı içinde parkı, bahçesi, otoparkı gibi sosyal donatıları olan konutu ifade ediyor. 


Nitelikli konutta olması gerekenler;

- Ulaşımı kolay, düzgün ve sağlam bir arazi üzerine yapılmalıdır.

- İnsan ve çevreyle barışık, mimari açıdan estetik görünmelidir.

- Yüksek inşaat teknolojileri kullanılmalıdır.

- Konutun yer aldığı bölge ve zemin, depreme ve konut yapımına uygun bir zemin olmalıdır.

- İnşaat ve proje yönetiminin doğru bir şekilde yapılıp, projelendirildiği bir konut olmalıdır.

- Konutun teslim edilmesinden sonra verilen hizmetlerin kusursuzluğu önemlidir.

- Sosyal donatıları eksiksiz bir şekilde konut alıcılarının hizmetine açılmalıdır.

- Merkezi lokasyonda yer alan projelerdir.


Nitelikli konut ne demektir, kısaca; Deprem Yönetmeliği'ne göre yapılan en son yapı teknolojilerine uygun ve kaliteli yapı malzemeleri kullanılan yapılardır.



Işıl Seren...