04 / 05 / 2024

Nizamettin Aşa günlük kiralanan evlerle ilgili iddialarda bulundu

Nizamettin Aşa günlük kiralanan evlerle ilgili iddialarda bulundu

Günlük kiralama furyası küçük tip dairelerin olduğu site ve semtlerde yayılırken, 50 lira ile 200 dolar arasında değişen fiyatlarla kiralanan bu evlerde kimlerin konakladığı belli değil.Üstelik kontrat yapılmadığı için evler vergiden de muaf oluyor.

Bankaların mevduat faizleri ne kadar? 350 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi kaç TL?

Yüksek faiz oranları, TL cinsinden birikimlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlara oldukça cazip bir yatırım fırsatı sağlıyor. Peki 350 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar?

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

İŞKUR'dan meslek edinme ve günlük 654 Türk Lirası ile 719 Türk Lirası destek verileceği kaydedildi. Devlet, sosyal yardımlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ederken diğer yandan da çalışmayanlara yönelik destek paketi ile geldiği belirtildi.

Mevduat faizleri yeniden tırmanışta: 250 bin TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar? Tek tek açıklandı! 

Son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alan mevduat faizleri yeniden canlandı. Peki 250 bin TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar oldu? İşte banka banka o rakamlar...

Bankaların mevduat faizi yarışı iyice kızıştı! 150 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar Şubat 2024?

Şubat ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerce yastık altında parası olan vatandaşlar da bankaların mevduat faizlerini merak ediyor? Peki 150 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Bankalar muslukları açtı! 1.5 milyon TL'nin 32 günlük mevduat faizi ne kadar?

1.5 milyon TL'nin 32 günlük mevduat faizinin ne kadar olduğu pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte banka banka faiz oranları...

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu yapamayan depremzedelere 2 günlük ek süre verildiği açıklandı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Tam bu kadar kazancınız olacak: 400 bin TL'nin 32-55-92-181 günlük faiz getirisi resmen uçtu! 

Bankalar müşteri çekebilmek için adete mevduat faizlerinde yarışa resmen yarışa girdi. 400 bin TL'nin 32-92-181 günlük faiz getirisi resmen uçtu. İşte 9 Ekim 2023 banka banka mevduat faizlerindeki son durum...

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayı ile birlikte günlük kiralık evlere yeni yasal düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

1 Milyon Liranın 32 günlük mevduat faizinde kazanç ne kadar? 

1 milyon liranın 32 günlük mevduat faizinde elde edeceği getiri, bankaların mevduat faizlerindeki sert yükselişler göz önüne alındığında oldukça dikkat çekici bir seviyeye ulaşmış durumda.  Güncel mevduat faiz oranları ve 32 günlük en yüksek kazançlar hakkındaki detaylar...

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanı Bolat'tan tarihi rekor açıklaması: Günlük ihracat 2 milyar 121 milyon dolar oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat günlük ihracatta tarihi rekor kırıldığını söyleyerek, 23 Haziran'daki ihracat rakamının  2 milyar 121 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. 

Nizamettin Aşa günlük kiralanan evlerle ilgili iddialarda bulundu Haberi

Nizamettin Aşa günlük kiralanan evlerle ilgili iddialarda bulundu

Özellikle Esenyurt, Halkalı, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Fatih, Avcılar, Ataköy bölgesinde yapılan birçok rezidansta ve 1+1 ve 1+0 projelerde günlük kiralama tercih ediliyor. Günlük kiralamada fiyatlar 50 lira ile 200 dolar arasında değişiyor. Fiyatların düşük ya da yüksek oluşunu konutun bulunduğu bölge ve akşam ile sabah mı kiraya verildiği de etkiliyor.


Günlük ev kiralayanların arasında işadamları, öğrenciler ve turistlerin olduğu iddia ediliyor. Evlerin özellikle kanun kaçaklarınca tercih edildiği, sık sık da fuhuş amaçlı kullanıldığı da iddia ediliyor. Bu konuda adı kötüye çıkan semt ve siteler mevcut.


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, günlük ev kiralamanın bir sektör haline geldiğini balirterek “Bu evler genellikle emlakçılar üzerinden kiralanmıyor. Ya internetten kiralanıyor ya da ofis açıp onun üzerinden kiralama yapılıyor. Bu işi yapanlar ofisi sigortacı ya...