02 / 05 / 2024

noter kira sözleşmesi

noter kira sözleşmesi

Devlet dairelerinde ücretsiz olan, ancak noterden para karşığılında alınan belgelerin başında muvafakatname, dernek defterlerini tasdiklettirme işlemi, kira sözleşmesi ve tapu evrakları geliyor

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi? Kiracı ihtarname almıyorsa ne olur?

Kira sözleşmesi mülk sahibi ve onu kiralayan kişiyi bağlayan resmi bir belgedir. Peki kira sözleşmesine dair neler bilinmektedir? İşte kira sözleşmesine dair araştırılan bazı detaylar!

Kira sözleşmesinin detayları noterde mi belirtilmeli?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracımla olan sözleşme 2 ay sonra bitiyor. Whatsapp'tan sözleşme bitmeden 1 ay önce kontratı uzatmak istemediğimi, oturmak istiyorsa istediğim kira miktarını kabul etmesi gerektiğini yazsam kabul olur mu? Yoksa noter üzerinden mi yürütmemiz gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Konut kira sözleşmesi örneği 2017!

Kira sözleşmesi, gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanıyor. Noter huzurunda da imzalanabilen kira sözleşmesinin taraflar arasında da imzalanması yeterli oluyor. İşte konut kira sözleşmesi örneği 2017..

Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira kontratının noterde onaylatılması halinde belli oranlarda noter tasdik ücreti ödeniyor. Peki, ira kontratı noter ücreti ne kadar? Kira kontratı noter ücreti nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015!

Kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde sözleşme için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme kaç nüsha ise o kadar vergi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015 oranları..

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kira sözleşmesinin imzalanması ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Peki, kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesi için damga vergisi ödeniyor. Ancak kira sözleşmesinin damga vergisine tabi olabilmesi için noter huzurunda imzalanması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Kira kontratı noter onayı gerekir mi?

Kira kontratı, mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesinin yazılı olarak yapılma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Peki, yazılı kira kontratı için noter onayı gerekir mi?

Kira sözleşmesi noter tasdik ücretleri 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi yapılıyor. Kimi mal sahipleri sözleşmeyi noterde imzalayabiliyor. Peki, kira sözleşmesi noter tasdik ücretleri 2015 ne kadar?

Kira sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında, belirli ve belirli olmayan bir süre için kira sözleşmesi yapılabiliyor. Bu sözleşmeyi noter huzurunda imzalayan kimseler belli bir harç ödüyor. Peki, kira sözleşmesi noter harcı 2015 ne kadar?

Kira kontratında noter onayı şart mı?

Kira kontratı, mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracının haklarını korumak, sorumluluklarını tespit etmek adına imzalanıyor. Peki, kira kontratında noter onayı şart mı? Değil mi?

noter kira sözleşmesi Haberi

 noter kira sözleşmesi

Devlet dairelerinde sağlanan kolaylıklardan habersiz olan vatandaşlar resmi işlemlerini yaptırırken mağdur oluyor. Bilinçli vatandaşlar hiç para vermeden işlerini hallederken, diğerleri için gereksiz harcamalar kaçınılmaz oluyor. Devlet dairelerinde ücretsiz olan, ancak noterden para karşığılında alınan belgelerin başında muvafakatname, dernek defterlerini tasdiklettirme işlemi, kira sözleşmesi ve tapu evrakları geliyor.  
  
Muhtarlıklardan 3,5 liraya alınan ikametgâh ve nüfus cüzdanı sureti de il nüfus müdürlüklerinde ücretsiz veriliyor. Yurtdışına 18 yaşından küçük çocuğuyla seyahate çıkacakların eşinden 'çocuğu için veliden izin alınmıştır' anlamı taşıyan 'muvafakatname' alması gerekiyor. Noterde 40-50 TL'ye verilen bu belge, emniyet müdürlüklerinde ücretsiz. Yetkililer, birçok vatandaşın bu belgenin emniyette verildiğini bilmediğini dile getirirken, bazı kişilerin de emniyette sıra beklememek için noteri tercih ettiğini aktarıyor.

Sivil toplum kuruluşları ve derneklerin, faaliyetlerini not aldıkları defterlerini resmi...