06 / 05 / 2024

noter konut satışları

noter konut satışları

40 yıllık Noterlik Kanunu değişiyor. Yasa değişikliği için kurulan çalışma komisyonu, noterleri AB’ye uyduracak. Şayet değişim yaşanırsa konut satışı noterde olacak. Konuttaki tahtakurusu bile inceleme konusu olacak.

TOKİ Kütahya Merkez 100 bin konut kura çekimi bugün!

TOKİ Kütahya Merkez 100 bin konut projesinde yer alan 451 adet konutun kura çekimi bugün noter huzurunda yapılacak.

Noter ve tapu kadastrolarda 'konut kredisi fırsatı' yoğunluğu!

Kamu bankaları tarafından hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi, noterlerde ve tapu kadastro müdürlüklerinde uzun kuyruklara sebep oldu. Uygun faiz oranlarıyla konut almak isteyen vatandaşlar, kampanyaya yoğun ilgi gösterdi...

TOKİ Burdur Merkez Kurna 100 bin konut kura çekilişi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Burdur Merkez Kurna 100 bin konut 2020 projesindeki 140 adet konutun kura çekimi bugün noter huzurunda yapılacak.

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura sonuçları isim isim tam liste!

TOKİ İstanbul 50 bin konut kampanyasında kuralar çekiliyor. Toplam 4 bin 467 aile ev sahibi oluyor. Kura sonuçları noter huzurunda açıklanıyor. İşte TOKİ İstanbul 50 bin konut kura sonuçları isim isim tam liste...

Gün gün TOKİ'nin ucuz konut kuraları!

TOKİ tarafından 67 ilde 140 projeyle başlatılan sosyal konutlar için kura tarihleri belli oldu. Konutlar için kuralar ilk olarak 6 Mayıs’ta, Ankara Kuzeykent’teki 809 konut için noter huzurunda çekilmişti.

TOKİ İrfaniye kura sonuçları 1201 konut!

TOKİ İrfaniye kura sonuçları 1201 konut henüz açıklanmadı. Projedeki konutların kurası yarın saat 11.00’de Nilüfer Liya Düğün Salonu’nda noter huzurunda çekilecek.

Konut kira sözleşmesi örneği 2017!

Kira sözleşmesi, gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanıyor. Noter huzurunda da imzalanabilen kira sözleşmesinin taraflar arasında da imzalanması yeterli oluyor. İşte konut kira sözleşmesi örneği 2017..

TOKİ Kütahya Tavşanlı'da 118 konut kurası çekildi!

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Dağçeşme Mahallesi’ne yapılan 118 alt gelir grubu konutların hak sahipleri noter huzurunda kur’a çekimi ile belirlendi.

Elazığ'daki TOKİ-İmar Hak Sen konut kurası çekildi!

TOKİ ve İMAR-HAKSEN işbirliğiyle yapılan 416 konutun kat kurası çekildi. Bir salonda gerçekleştirilen kura çekilişine, HAKSEN İl Başkanı Murat Akdin, noter memurları ve konut adayları katıldı.

Şahinbey Belediyesi´nden 1.000 konut daha!

Mavikent’te 1000 konutun daha kurası noter huzurunda gerçekleştirildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bir kaç ay içerisinde 1000 konut için daha kura çekimi yapacaklarını söyledi.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devretmeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2

Konut satış sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Müteahhit firma ile tüketici arasında yapılan konut satış sözleşmelerinin geçerli olabilmesi için noterde hazırlanması gerekiyor. Peki, konut satış sözleşmesi noter ücreti ne kadar? Bu ücreti kim öder?

Hatice Kolçak: Ön ödemeli konut satışlarında noter koşuluna uyulmuyor!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, yaptığı açıklamada, emlak sektöründe, ön ödemeli konut satışlarında, ev almak isterken ellerindeki birikimlerinden olan tüketicilerin şikayetlerinin arttığını söyledi.

noter konut satışları Haberi

noter konut satışları

Araç satışından sonra taşınmaz alım-satımına da aracılık etmeye hazırlanan Türkiye Noterler Birliği (TNB) bu yöndeki çalışmalarını hızlandırdı. TNB Başkanı Yunus Tutar başkanlığındaki bir heyet, tabi oldukları 40 yıllık yasanın değişmesi için kurulan komisyonun Başkanı Prof. Süha Tanrıver ile birlikte İtalya ve Fransa’ya çıkarma yaparak örneklerini yerinde inceledi. Heyet son olarak  Paris’te Fransa Noterler Birliği Onursal Başkanı Jean Pierre Ferret, Avrupa Birliği Noterler Konseyi (CNUE) Başkanlığını 1 Ocak 2015’te devralacak Jean Terrade ve Fransa’daki Türk kökenli noter Marianne Sevindik’le buluştu. Görüşme sonrası Yunus Tutar AB’ye uyum yönünde attıkları adımları anlatırken Fransız yöneticiler de bu ülkedeki uygulamalar hakkında bilgi verdi.


Fransa’da noter zorunlu


Jean Pierre Ferret’in verdiği bilgiye göre gayrimenkul satışı sırasında notere gitmek Fransa’da kanunen zorunlu. Böylece hem alıcı hem de satıcının...