08 / 05 / 2024

Nova Gayrimenkul Yönetici Ortağı Ahmet Temeltaş

Nova Gayrimenkul Yönetici Ortağı Ahmet Temeltaş

İstanbul’da brüt ve net metrekare arasındaki makasın her geçen yıl açıldığını vurgulayan Temeltaş Proje Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın acilen bu soruna el atması gerekiyor

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Baş Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baş Gayrimenkul Yönetim Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Baş  tarafından kuruldu.

Doğuş GYO Yönetici Sorumluluk Sigortası Poliçesi yenilendi!

Doğuş GYO'nun Yönetici Sorumluluk Sigortası Poliçesi 8 Ağustos 2020 başlangıç tarihli olacak şekilde yenilendi.

Mutlu Filo Ve Gayrimenkul Yönetim Teknolojileri Limited Şirketi kuruldu!

Mutlu Filo Ve Gayrimenkul Yönetim Teknolojileri Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mutlu Aydoğdu tarafından kuruldu.

Moon Gayrimenkul Yönetim Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Moon Gayrimenkul Yönetim Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Aygün tarafından kuruldu.

Yönetici tek başına karar alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Yazlık sitede daire sahibiyim. Yönetici, kendine göre kararlar alıp yazdı ve buna göre para talep ediyor. Bu karar nedeni ile dava açıldı ama dava sürerken dahi, yönetici aynı parayı istemeye devam ediyor. Bütün bunlar geçerli midir? ' sorusunu yanıtladı.

Yönetici aidatı artırabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Aidat tutarlarımız 100 TL, yönetici bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Eski yöneticinin yaptığı işten yeni yönetici sorumlu mudur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eski yönetici binada tadilat yaptırmış. Bunun için alınmış bir karar yok. İş için kapalı fatura almış dosyasında duruyor. Şimdi yeni yönetici döneminde iş ihtilafa binmiş, tadilatı yapan parasını istiyor. Bu durumda sorumlu yeni yönetici mi eski yönetici mi?' sorusunu yanı

14 maddede sitelerde yönetici ve denetici ataması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde yönetici ve denetici ataması" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Cabriole Gayrimenkul Yönetim Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Cabriole Gayrimenkul Yönetim Danışmanlık Limited Şirketi Kağıthane'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Güzel tarafından kuruldu.

Yönetici binada iş yeri açabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Bizim binada bir yönetici var, üç yıldır ne toplantıya davet ediyor ne alınan kararları bildiriyor. Bir de binanın altını kazıp kendine iş yeri açıyor, kaldırıma merdiven yapıp bir de kapı koyuyor. Bu yönetici ile ben nasıl başa çıkayım?" sorusunu yanıtladı...

As Group Ortadoğu Gayrimenkul Yönetim Danışmanlığı Anonim Şirketi kuruldu!

As Group Ortadoğu Gayrimenkul Yönetim Danışmanlığı Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Akkuş tarafından kuruldu.

Sanmot Gayrimenkul Yönetimi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sanmot Gayrimenkul Yönetimi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Özdemir, Nazım Tutoğlu ve Semra Eyvaz tarafından kuruldu.

Nova Gayrimenkul Yönetici Ortağı Ahmet Temeltaş Haberi

Nova Gayrimenkul Yönetici Ortağı Ahmet Temeltaş

Brüt ve net metrekare şirkete göre, lokasyona göre ve projeye göre değişiyor. Bu alanda bir standartın olmamasından yatırım ve oturmak için ev alanlar ile işini düzgün yapan şirketler zararlı çıkıyor. Dürüst şirketler brüt ve net metrekare neyse onu belirtiyor. Rekabette geri kalıyor. Bu işten brüt metrekareyi şişiren şirketler kısa vadede kazançlı çıkıyor” diye konuştu.


Özellikle brüt metrekarede “sınır tanımayan” şirketler olduğunu hatırlatan Temeltaş, “Yüksek binalarda hızını alamayıp evin ve ofisin önündeki manzarayı bile brüt metrekareye katan şirketlerle karşılaşıyoruz. Mesela alanı 500 metrekare olan bir kule 600 metrekare brüt alan olarak satışa çıkarılabiliyor. Aradaki 100 metre manzaradan ilave ediliyor olsa gerek. Bunun başka açıklaması olamaz” dedi.


Ev satın alanların da bu konuda bilincinin az olduğuna dikkat çeken Ahmet Temeltaş müşterilerin her geçen...