04 / 05 / 2024

Novodevichy manastırı yangın

Novodevichy manastırı yangın

Rudya'da UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde bulunan Kremlin Sarayı yakınlarındaki Novodevichy manastırında yangın çıktı. Nazım Hikmet 1963 yılında manastırın da bulunduğu Novodeviçye mezarlığında toprağa verilmişti.

Altın uzmanı İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarına saat vererek uyardı! Piyasalar yangın yerine dönecek

Altın uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcılarına saat vererek uyarıda bulundu. O saatte piyasalar yangın yerine dönecek...

Antalya'daki yangın üssü arazisi yatırıma açıldı iddiası!

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde yatırıma açılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu iddia edildi.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Terra Santa Manastırı'nın restorasyonu Haziran 2022'de tamamlanacak!

Beyoğlu Tomtom Mahallesi'nde "Sefaretler" olarak adlandırılan bölgede yer alan Terra Santa Manastırı'nın restorasyonu Haziran 2022'de tamamlanacak!

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

İstanbul'da bir AVM'de çıkan yangın söndürüldü!

İstanbul'da bir alışveriş merkezinde (AVM) çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.

Kızlar Manastırı'nın restore edilmesi önerisi TBMM'de!

İskenderun'da bulunan Kızlar Manastırı'nın taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenerek restore edilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sümela Manastırı'nın restorasyonu 2020'de tamamlanacak!

Sümela Manastırı, 4 yıldır süren restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Manastırdaki bütün çalışmalar 2020'de tamamlanacak.

Sümela Manastırı ziyaretçilere açılıyor!

Trabzon Maçka’da restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlanan Sümela Manastırı bugün ziyarete açılacak. Manastırın yanında bulunan 360 tonluk riskli kaya bloğu çelik ağ ile bohçalanarak sabitlendi.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'un Maçka ilçesinde 4 yıldır devam edilen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Tarihi Sümela Manastırı'nın 18 Mayıs'ta ziyarete açılacağı duyuruldu.

Sümela Manastırı'nın ilk etabı açılışa hazır!

Trabzon Maçka İlçesi Altındere Vadisi Milli Parkı içerisinde yer alan Sümela Manastırı'nın ilk bölümü çevre düzenleme ve restorasyon çalışması tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.

Novodevichy manastırı yangın Haberi

Novodevichy manastırı yangın

Şair Nazım Hikmet'in Moskova'da yattığı Novodeviçye mezarlığının manastırında yangın çıktı. Yangının Novodeviçye manastırının kilise çanı bölümünde meydana geldiği kaydedildi. Bu bölümde inşaat çalışmaları yapılıyordu.


Yangının alanın yaklaşık 100 metrekare olduğu belirtiliyor. Bölgeye 16 itfaiye aracı ve 58 itfaiye görevlisi gönderildi. Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği gelen bilgiler arasında.



Nazım Hikmet 1963 yılında manastırın da bulunduğu Novodeviçye mezarlığında toprağa verilmişti. 


Novodevichy Manastırı, 16. ve 17. yüzyılda Moskova’nun kuzeybatısında inşa edilmiş barok mimarinin en başarılı örneklerinden biridir.


Ayrıca manastır, Unesco'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer...