29 / 04 / 2024

Sümela Manastırı'nın restorasyonu 2020'de tamamlanacak!

Sümela Manastırı'nın restorasyonu 2020'de tamamlanacak!

Sümela Manastırı, 4 yıldır süren restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Manastırdaki bütün çalışmalar 2020'de tamamlanacak.



Trabzon'un Maçka ilçesinde Karadağ'ın eteğinde yer alan Sümela Manastırı, içerisindeki birinci avluya kadar olan ilk bölümüyle 25 Mayıs Cumartesi günü ziyarete açıldı. Bölgeye gelen turistlere, daha yapımı devam eden seyir terasları ve hem Sümela Manastırı'nı kuş bakışı gösteriliyor hem de Aya Varvara Manastırı'nı gezerken Sümela'nın üç boyutlu tanıtımını izletiliyor.

Sümela Manastırı nın restorasyonu 2020 de tamamlanacak!

Sümela Manastırı nın restorasyonu 2020 de tamamlanacak!

Restorasyon tam anlamıyla 2020'de tamamlanacak

TRT Haber'de yer aqlan habere göre, Koçhan, restorasyonun detaylarını, 'Patika yollarda duvar ve derz yapımı, döşemelerin ve merpenlerin ahşapla kaplanması, su kemerleri ve giriş bölümü üzerinde yer alan kayalık yüzeylerdeki taş temizleme işleri, dış avlu ve giriş bölümü yapıları olan tuvalet, bilet gişesi ile yine su kemerlerinin restorasyonları ve bazı bölümlerle ilgili detaylar tamamlandı. Taş düşme tehlikesi önlemleri kapsamında da giriş kapısı üzerinde düşme tehlikesi bulunan kaya bloğunun yerine sabitlemesi ve çelik ağla bohçalaması da yapıldı' diyerek açıkladı.

Restorasyon çalışmalarının tam anlamıyla 2020'de bitirilmesinin planlandığını söyleyen Koçhan, Kültür ve Turizm Bakanlığına da katkılarından ötürü teşekkür etti.

Sümela Manastırı ziyaretçilere açılıyor!

 

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlanıyor!


Geri Dön