09 / 05 / 2024

Novodeviçi Manastırı

Novodeviçi Manastırı

Türk edebiyatının büyük şairi Nazım Hikmet'in mezarının da bulunduğu Novodeviçi Mezarlığı'nın bitişiğindeki manastırın çan kulesinde yangın çıktı..

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Didim'deki Manastır Koyu'nun yapılaşmaya açılmasına tepki!

Didim'deki Manastır Koyu'nda yapılaşmanın önünün açılmasına Didim Sivil Gelişim Platformu üyesi dernekler dava açtı. Açılan davada ayrıcalıklı inşaat hakkı sunan imar değişikliğinin iptali talep edildi.

Balıkesir'de 250 yıllık manastır yıkıldı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası'nın ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen yel değirmenleri yakınında bulunan Ai Dimitri Manastırı'nın ardından içindeki 250 yıllık şapel defineci kazıları nedeniyle yıkıldı.

Sümela Manastırı teleferik projesinde son aşamaya gelindi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı'na kolay ulaşım sağlanması için kurulacak teleferik projesinde sona gelindi. Proje kapsamında, 3 istasyondan oluşan 2 bin 500 metrelik teleferik kurulacak...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

İskenderun'daki Kızlar Manastırı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığına devredildiği iddiası!

İskenderun’daki tarihi Kızlar Manastırı, İskenderun Belediyesi’nin borcu karşılığında Hazine ve Maliye Bakanlığına devredildiği iddia edildi. 

Sümela Manastırı'nın restorasyonu 2020'de tamamlanacak!

Sümela Manastırı, 4 yıldır süren restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Manastırdaki bütün çalışmalar 2020'de tamamlanacak.

Sümela Manastırı ziyaretçilere açılıyor!

Trabzon Maçka’da restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlanan Sümela Manastırı bugün ziyarete açılacak. Manastırın yanında bulunan 360 tonluk riskli kaya bloğu çelik ağ ile bohçalanarak sabitlendi.

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta yeniden açılıyor!

Restorasyon çalışmaları nedeniyle 4 yıldır kapalı olan Doğu Karadeniz turizminin gözde merkezlerinden Sümela Manastırı, 25 Mayıs'ta yeniden ziyarete açılacak...

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta açılacak!  

Bir süredir tadilat çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olan Trabzon'da bulunan Sümele Manastırı'nın açılışının ertelendiği duyuruldu. Manastır hava koşullarının elverişli olmaması sebebi ile 25 Mayıs'ta ziyarete açılacak. 

Sümela Manastırı 18 Mayıs'ta açılacak!

Trabzon'da restorasyon çalışmaları süren Sümela Manastırı'nın ilk bölümü 18 Mayıs 2019 tarihinde ziyarete açılacak

Novodeviçi Manastırı Haberi

Novodeviçi Manastırı

Novodeviçi Manastırı'ndaki yangın, yaklaşık 100 metrekarelik alanı kapladı. Sputniknews sitesinin haberine göre, olay yerine itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almaya çalışıyor. RIA Novosti, güvenlik güçlerindeki bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Moskova'nın Novodeviçi Manastırı'ndaki yangının, 29 araçtan söndürülmeye çalışıldığını, söndürme çalışmalarına 58 itfaiye görevlisinin katıldığını aktardı.


Görgü tanıklarından biri, manastır duvarının üzerinden alevlerin yükseldiğini anlattı.


Interfaks haber ajansı, rekonstrüksiyon çalışmaları nedeniyle iskeleyle kaplı çan kulesinin üst kısmının yandığını...