23 / 07 / 2024

NTV Tarih Dergisinin Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü

NTV Tarih Dergisinin Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü

İstanbul'un ilk camii denilse de o aslında bir Dominiken kilisesi. Restorasyonu sırasında sanat tarihini etkileyecek önemde freskler bulundu ama üzerleri 500 sene önce olduğu gibi sıvayla kapatıldı

İslam Memiş, 'Gram altında patlama olacak' dedi, tarih verdi!

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, gram altın, dolar, gümüş ve kripto para piyasalarına dair kritik değerlendirmelerde bulundu. Memiş, 'Altın, gümüş ve kripto paralarda patlama olacak' diyerek tarih paylaştı.

"Gram altın patlama yapacak" diyen İslam Memiş tarih paylaştı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatında patlama olacağını iddia ederek tarih paylaştı.

Çiftçiler dikkat! Tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu! Kimlik numarasının son hanesi 6, 8..

Çiftçilere müjde! Merakla beklenen destek ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu. Peki hangi vatandaşlar bu destekten faydalanacak? Ödemeler ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Çiftçilere müjde! Tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih açıklandı! Kimlik numarasının son hanesi 0, 2...

Çiftçilerin dört gözle beklediği 833,6 milyon liralık tarımsal destekleme tutarlarının hesaplara yatacağı tarih belli oldu. Peki kimler bu destekten faydalanacak? Ödemeler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

TOKİ Gaziantep Şehitkamil projesi geliyor! Tarih belli oldu! 

Yeni konut yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Gaziantep projesi için beklenen tarih belli oldu. Merakla beklenen TOKİ Gaziantep Şehitkamil projesinin ihalesi 16 Ağustos 2022 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Aydınlılara büyük müjde! Tarih belli oldu!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Aydın projesi için beklenen tarih belli oldu. Merakla beklenen TOKİ Aydın projelerinin ihalesi 26 Ağustos 2022 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

Doların şef ekonomisti Selçuk Geçer tarih verdi, yükseleceği rakamı paylaştı!

Tecrübeli ekonomist Selçuk Geçer, doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaşarak tarih verdi ve çok önemli uyarılarda bulundu.

İki buçuk milyon emeklinin gözü bu haberde.. Zam farkının yatacağı tarih belli oldu!

Emekli sandığı kapsamında maaş alan vatandaşlara ödenecek zam farkı tarihi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ödeme yapılacak tarih 28 Temmuz 2022.

Emekli maaş farklarında son dakika! Emekli Sandığı, memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için tarih belli oldu! Hemen bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen emekli maaş farkı ödemelerinde tarih belli oldu. Peki emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? Emekli maaş farkı ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların düşüşe geçeceğini belirterek tarih paylaştı.

Gaziantep Şehitkamil TOKİ projesi için tarih belli oldu! Dikkat!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gaziantep Şehitkamil projesinin ihale tarihini açıkladı. İşte o tarih...

İslam Memiş canlı yayında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT canlı yayınında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı.

Altında analistler tarih verdi: Bu günden önce elinizi çabuk tutun

Altın fiyatlarının aşağıya doğru hareketlenmesinin ardından analistler de tarih verdi. Analistler, altın fiyatlarının 26-27 Temmuz tarihlerinden sonra gerçek rakamlarını göreceğini söyledi. Yani alacaklar şimdiden almalı.

NTV Tarih Dergisinin Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü Haberi

NTV Tarih Dergisinin Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü

Önceki gün Bülent Arınç ’ın katıldığı bir törenle tekrar ibadete açılan Arap Camii, sanat tarihini değiştirecek önemde fresklere de sahip. Ancak, restorasyon sırasında bulunan bu fresklerin üzeri tekrar kapatıldığı için kimsenin haberi yok. 

İstanbul Beyoğlu ’nda bulunan cami, 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında restorasyona alınmış ve yenilenmişti. Freskleri nisan ayında gündeme getiren NTV Tarih Dergisinin Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü, “Bunlar Rönesansın dünyada bilinen en önemli habercileri” diyor. Göncü’nün verdiği bilgiye göre freskler 1999 depreminde sıvalar dökülünce ortaya çıkmış. Cemaat, yaklaşık 10 yıl boyunca freskleri perdeyle örterek ibadetini yerine getirmiş. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2008 yılında, en son 1913’te onarım gören cami için restorasyon kararı alınca uzmanlar da inceleme fırsatı bulabilmiş. 

Aslında Arap Camii’nin Araplarla bir ilgisi yok. İstanbul ’un ilk camii olduğu...