29 / 04 / 2024

İki buçuk milyon emeklinin gözü bu haberde.. Zam farkının yatacağı tarih belli oldu!

İki buçuk milyon emeklinin gözü bu haberde.. Zam farkının yatacağı tarih belli oldu!

Emekli sandığı kapsamında maaş alan vatandaşlara ödenecek zam farkı tarihi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ödeme yapılacak tarih 28 Temmuz 2022.



5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, vazife malulü, malul, yetim ve dul aylığı alan ve sayıları 2.385.799’u bulan vatandaşlar, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren aylıklarında oluşan farkları, maaşlarını aldıkları PTT ve banka şubelerinden temin edebilecek.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, aylıklarını her ay alanlara; Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; 1. grup mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık tutarında, 2. grup haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık tutarında, 3. grup temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara; Temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere, 3 aylık tutarında, aylık farkı tahakkuk ettirildiği ifade edilmiştir.

Zam farkı ödemesi tutarı 6 milyar 447 milyon 227 bin 858 liradır.

Bağkur ve SSK aylığı, gelir ve aylık almakta olanların aylıkları zamlı olarak ödeme günlerinde ödenmeye başlandığı belirtilmiştir.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön