06 / 05 / 2024

nüfus yoğunluğunda son durum

nüfus yoğunluğunda son durum

Büyükşehir statüsü kazanan 14 ildeki köylerin merkeze veya ilçelere bağlanması sonucu, 2012'de 17 milyonun üzerindeki belde ve köy nüfusu, 2013'te 6 milyon 653 bine kadar gerileyerek yüzde 61 azaldı

Asrın felaketinin ardından gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden tam bir sene geçti. Yaşanan depremle beraber vatandaşlar, fay hattına uzak, nüfus yoğunluğunun az olduğu, az katlı ve yeni binaları tercih etmeye başladı.

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Hükümetten tersine göç adımı: İstanbul'dan memleketine dönenlere teşvik verilecek! 

Hükümet, İstanbul'un nüfus yoğunluğunun azaltılması amacıyla resmen düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Dünya devinden büyük hamle! Neredeyse ikiye katladı

Dünyanın en büyük batarya imalatçısı olan CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited), enerji yoğunluğunda büyük bir hamle yaptığını ilan etti. Yeni batarya, otomobillerin haricinde havacılık için de çok önem arz ediyor.

TOKİ Aydın 2023 projesi için son dakika değişikliği! 228 konutluk yeni proje için hemen bu tarihe bakın!

TOKİ Aydın 2023 projesi için son dakika değişikliği yaşandı. Tek bir ilçede inşa edilecek olan 228 konutluk yeni proje için hemen bu tarihe bakın...

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

EYT'liler hemen siz de yapılandırmaya bakın! EYT'liler için son dakika fırsatı! Tam bu kadar ödenecek!

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği borç yapılandırma paketi bugün Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak. EYT'liler hemen siz de yapılandırmaya bakın! EYT'liler için son dakika fırsatı! Tam bu kadar ödenecek!

Rekordan rekora koşan euro ne kadar oldu? Bugün euro kaç TL? Piyasalarda son durum

Euro, bugün Türk Lirası karşısında 20,4277 TL seviyesini görerek tarihinin en yüksek rakamını gördü. Rekordan rekora koşan euro/TL ne kadar oldu? Bugün euro kaç TL? Piyasalarda son durum...

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Ucuz pasaport için son 20 gün! Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama

Pasaport dahil kamuda pek çok hizmet ve değerli kağıda gelecek yüzde 122 zam öncesinde vatandaşların pasaport yenileme talebi patladı. Nüfus Müdürlüğü talebin 5 kat arttığına dikkat çekerek kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti.

nüfus yoğunluğunda son durum Haberi

nüfus yoğunluğunda son durum

Türkiye'de Büyükşehir Yasası ile büyükşehir statüsünü kazanan 14 ildeki köylerin merkeze veya ilçelere bağlanması sonucu, 2012'de 17 milyonun üzerinde olan belde ve köy nüfusu, 2013'te 6 milyon 653 bine kadar gerileyerek yüzde 61 azaldı.


AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2013 Nüfus Sayımı Sonuçları'' verilerinde derlediği bilgilere göre, yeni yasa ile 2012'de Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan "kır nüfusu", 2013 yılında yüzde 8'lere kadar geriledi.


Büyükşehir statüsünü kazanan, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerindeki köy ve belde nüfuslarının TÜİK ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2013 Nüfus Sayımı Sonuçları''nda kent nüfusuna dahil edilmesi sonucu 10 milyon 545 bin kişi, kentli oldu. 


Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi...