20 / 05 / 2024

Numara verilecek binalar

Numara verilecek binalar

31 Temmuz 2006 tarihinde 26245 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik kapsamında yer alan adres ve numaralamaya ilişkin hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İzmirliler dikkat! Binaların yapı durum tespiti için başvurular başladı! Binalara deprem karnesi verilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir genelindeki binaların yapı durum tespiti için başvuru süreci resmen başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

İzmir'deki hasar gören binaların yıkımında son durum ne?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede binaların durumundan yeni yapılacak binalara, depremzedelere verilecek destek gibi birçok konuda belirsizlikler yaşanıyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'ndan açıklama yapıldı.

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilecek 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutulmuştu. Peki 2021 yılı için kira geliri beyannamesi istisna tutarı ne kadar? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilecek 2021? İşte tüm merak edilenler.

Bitlis'teki tekstil atölyeleri binaları 10 yıllığına kiraya verilecek!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, Bitlis Beş Minare'deki tekstil atölyeleri binalarını 10 yıllığına kiraya verilecek.

Apartmanları için yeni proje yaptıracaklar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Apartmanımızda 24 daire var, benim dairem 6 numara. Şimdi kapıcı dairesine numara verilecek, daire numaraları değişecek. ‘Yeni proje yapılsın’ diyorlar. Tapuda 6 kalacak ama değişikliğe gidilirse kapı numaram 7 olacak. Böyle bir şey doğru mu?' sorusunu yanıtladı.

İBB'nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi'ne geri mi verilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV'den geri aldığı binalar meclis kararıyla Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek isteniyor. CHP İBB Meclis üyesi İnan Güney konuya ilişkin, "CHP'liler buna müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Bundan sonra izin verilecek binalar 5+1 olacak!

Çevreye duyarlı kentler için çok talimatlar verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her yerde çok katlı binalar. Bundan sonra izin verilecek binalar 5 artı bir olacak. Takipçisi olacağım" dedi. 

Hatay'da önce risk taşıyan binalar yıkılacak!

Hatay'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalarda öncelik risk taşıyan binalara verilecek. Hatay, Emek ve Aksaray mahallelerinde bulunan konutların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yerlerine çok katlı binaların yapılacak olması ise tekrardan gündeme geldi.

Bursa teleferik terminal binalarındaki dükkanlar kiraya verilecek!

Bursa Teleferik A.Ş., Sarıalan ve Oteller Bölgesi teleferik terminal binalarında yer alan 23 adet dükkan için talep toplama dönemine başladığını yaptığı yazılı açıklamayla bildirdi.

Kırsal dönüşümde kredi verilecek mi?

Kırsal alanlarda yer alan riskli binaların yıkılıp yeniden inşa edilmesini amaçlayan kırsal dönüşüm için pilot köyler belirlendi. Peki, kırsal dönüşümde hak sahiplerine kredi verilecek mi?

Arsalar nasıl numaralandırılır?

Arsalar nasıl numaralandırılır?: Aynı sokakta bir arsa üzerine inşa edilen binalardan sonra gelen, önceden numara almış binalar mevcut ise, arsaya tahsis edilen numara, üzerine inşa edilen binalardan birincisine verilir...

Malatya'da sağlık binaları için Yeşil Sağlık projesi başlatıldı!

Sağlık hizmeti veren binaların çevreye duyarlı hale getirilmesini içeren proje kapsamında aralarında doktor, hemşire ve sağlık memurlarının da bulunduğu 30 kişiye eğitim verilecek...

Numara verilecek binalar Haberi

Numara verilecek binalar

YÖNETMELİK


İçişleri Bakanlığından:

ADRES VE NUMARALAMAYA İLİŞKİN YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


             Amaç

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

             Kapsam

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik binaların numaralandırılması ile Ulusal Adres Veri Tabanının kurulması, güncellenmesi ve yürütülmesine ilişkin hususları kapsar.


             Dayanak

             MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 69 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


             Tanımlar

             MADDE 4...