02 / 05 / 2024

nurettin canikli Türkiye Varlık Fonu

nurettin canikli Türkiye Varlık Fonu

Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin stratejik yatırım planı 2017'nin ilk aylarında tamamlanarak, kurul onayına sunulacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fon'un 100 milyarlarca dolar kaynak oluşturacağını söyledi.

Nurettin Canikli: 19 yılda 60 milyon insan yeni konut sahibi oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birey ve toplum olarak da zenginleştiğini, 19 yılda üretilen 12 milyon konutla yaklaşık 60 milyon insanın yeni konut sahibi olduğunu söyledi.

Nurettin Canikli'den Varlık Fonu açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Varlık Fonu’na devredilen şirketlerin satış veya özelleştirme planları olmadığını açıkladı. Canikli “Bunlar karşılık gösterilebilecek çok kıymetli şirketler. Güçlü bilançosuyla fon, uzun vadeli düşük faizli finansman sağlar” şeklinde konuştu.

Varlık Fonu yatırımcının ilgisini Türkiye'ye çekecek!

Varlık Fonu’nun stratejik öneme sahip projelere destek olarak yeni yatırımcıların ilgisini Türkiye’ye çekmek için faaliyetler yapacağını belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, “Türkiye’nin küresel bir oyuncu olma misyonuna destek verecektir” dedi.

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye güveni artacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, referandumda çıkacak "Evet" sonucunun ekonominin ve yatırımların güvencesi olacağını söyleyerek, "16 Nisan'dan sonra küresel yatırım algısı güçlenecek, Türkiye'ye güven artacak" dedi.

Türkiye Varlık Fonu, 100 milyarlarca dolar kaynak oluşturacak!

Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin stratejik yatırım planı 2017'nin ilk aylarında tamamlanarak, kurul onayına sunulacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fon'un 100 milyarlarca dolar kaynak oluşturacağını söyledi.

Nurettin Canikli: Varlık Fonu ekonomik saldırılara kalkan oluşturacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklama yaptı. Canikli, açıklamasında Türkiye Varlık Fonu'ndan sonra ekonomik işleyişte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Nurettin Canikli'den Moody’s’e cevap!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Moody's'in Türk Bankalarına yorumuna ilişkin, “2017 içerisinde Türk bankacılık sistemi içerisinde takibe dönüşüm oranı 4'e ulaşmayacaktır. Varlık kalitesi de bozulmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Nurettin Canikli, İstanbul Finans Merkezi'nin temel atma törenine katıldı!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Uluslararası sermaye yeni güvenebileceği finans merkezleri arıyor. Bu sisteme alternatif alabilecek tek bir yer var. Orası da Türkiye ve İstanbul Finans Merkezidir." dedi.

Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonu açıldı!

Başbakan Nurettin Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Giresun’da Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrenci pansiyonunun açılış törenine katıldı.

Moody's Türkiye'deki düzenlemelere gözlerini kapattı!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'deki reform niteliğindeki düzenlemelere gözlerini kapattığını belirtti.

Türkiye'deki faiz oranlarını düşürmeliyiz!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBB Yönetim Kurulu ile Ziraat Bankası Genel Müdürlük Binası'nda bir araya geldi. Canikli, Türkiye'de faiz oranlarının son derece yüksek olduğunu belirti.

Nurettin Canikli'den Suriyeliler'e ev açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarına yerleştirilmesi hakkında Habertürk'e açıklamalarda bulundu.

Nurettin Özdebir: Türkiye’ye yatırım yapmanın tam zamanı!

Ankara’daki terör saldırısını değerlendiren iş dünyasının temsilcileri, yaşanan olaylara rağmen yatırımların kararlılıkla süreceği mesajını verdi. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, “Türkiye’ye yatırım yapmanın tam zamanı” dedi.

nurettin canikli Türkiye Varlık Fonu Haberi

nurettin canikli Türkiye Varlık Fonu

Ekonominin büyümesine, yatırımların hızlanmasına ivme katacak Varlık Fonu'na ilişkin stratejik yatırım planı yılın ilk çeyreğinde tamamlanarak, Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fon'a devredilen kamu varlıklarının satışının söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Bu varlıkların teminat gösterilerek kredi sağlanması söz konusu değil. Eldeki donuk değerler ülkeye çağ atlatacak yatırımlara yönlendirilecek. Fon üzerinden 100 milyarlarca dolar kaynak oluşturulacak. Ekonomik saldırılara karşı da güçlü bir kalkan olacak, milli geliri sıçratacak" dedi.


KÖRFEZ İÇİN GÜVENLİ LİMAN OLACAK

Halkbank'ın yüzde 51.11'lik hissesini örnek olarak veren Canikli, "Bu hissenin bir piyasa değeri var. Hazine'nin elinde donuk değer olarak duruyor. Hisseler satılmadan, teminat verilmeden milyarlarca dolar likit kaynak kullanılabilir" şeklinde konuştu. Körfez sermayesinin gelişmiş Batı ülkelerinde yatırım yaptığını anımsatan Canikli, "Petrol fazlası dolarları bu ülkelerde. Son yıllarda...