24 / 07 / 2024

Nusaybin-Cizre-Silopi- Habur Demiryolu Projesi

Nusaybin-Cizre-Silopi- Habur Demiryolu Projesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCCD) Genel Müdürlüğü, Nusaybin'i demiryoluyla Habur'a bağlayacak ulaştırma projesi için düğmeye bastı. Projenin toplam maliyeti 1 milyar 770 milyon TL..

Nusaybin'deki tarihi demiryolu ıslah ediliyor!

Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde inşası yapılan Nusaybin'deki tarihi demiryolunun bin 200 metrelik bölümü ıslah edilecek.

Doğu ve Güneydoğu'da 36 bin konut yapılacak!

Terör saldırılarından en çok etkilenen Şırnak il merkezi, Sur, Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin ve Yüksekova için önemli yatırımların hayata geçeceğinin müjdesini veren Özhaseki, bölgede yürütülen yeniden imar çalışmaları kapsamında; zarar tespit çalışmalarının tümüyle tamamlandığını ifade etti.

Terörden etkilenen 7 ilçe yeniden inşa edilecek!

AK Parti MKYK üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, "Nusaybin, Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre ve Yüksekova için dev projeler hazırlandı. Başbakanımız talimat verdi. Terörün yerle bir ettiği her yer yeniden inşa edilecek." dedi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım programının detayları belli oldu!

Doğu ve Güneydoğu’da terörden zarar gören yerleşim birimlerine büyük yatırımlar yapılacak. Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre, Yüksekova, Nusaybin 10 milyar liralık projelerle 2019’a kadar yenilenecek.

Doğu'da 37 bin yeni konut yapılacak!

Başbakan Yıldırım, "Sur, Şırnak il merkezi, Silopi, İdil, Cizre, Hakkari Yüksekova'yı, Mardin Nusaybin'i ayağa kaldıracağız. Sur'da 7 bin, Şırnak'ta 10 bin 126, Yüksekova'da 10 bin 750, Nusaybin'de 8 bin konut yapıyoruz. Toplam 36 bin konut yapacağız" dedi.

Cizre'de 3 bin 250, Silopi'de bin konut yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre ilçesinde vatandaşların ihtiyacı olan modern ve yaşanabilir konutların yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Özhaseki, ''Cizre'de 3 bin 250, Silopi'de bin konut yapıyoruz" dedi.

Van halkından Hakkari'de yıkılan evlere destek!

Sokağa çıkma yasakları kapsamında Hakkari'nin Nusaybin, Cizre, Gever ve Sur İlçeleri'nde yıkılan evler yeniden inşa edilmeye çalışıyor. Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Behice Abi, “Van halkı isterse kışa kadar Yüksekova halkının ev malzemelerini hepsini temin eder.'' dedi.

Cizre ve Silopi’de yıkılan camiler imar ediliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), Cizre ve Silopi’de kullanılmaz hale gelen 57 caminin tamir ve tadilatı yapılıyor. Camiler tamir ve tadilat çalışmalarının ardından yeniden ibadete açılacak.

Silopi ve Cizre'de yeniden inşa çalışmaları yapılıyor!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yıkılan ve zarar gören yerlere yönelik çalışmaları başlattıklarını anımsatan Yılmaz, Silopi ve Cizre ile ilgili çalışmaların ise devam ettiğini belirtti.

Silopi'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Gerek Silopi gerekse Cizre'de kötü, altyapısı bozuk yaşam alanlarının yenilenmesi için çalışma başlattık. Silopi'deki çalışmaları tamamladık ve yıkım işlemlerine başladık. Cizre'de de çalışmalarımız tamamlandı" dedi.

Sur'da kentsel dönüşüm yerine koruma ve yenileme yapılacak!

Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde bazı temaslarda bulunduklarını belirten Yılmaz, Şırnak'ta çok sıkıntılı bir tablonun yaşandığını ve el birliğiyle bu tabloyu toparlayacaklarını ifade etti.

TOKİ Şırnak Cizre'de konut üretecek!

Bakan Yılmaz, “Silopi bizim için bir örnek. Silopi’de hafif zararlı olan bina ve konutların maddi karşılığını hemen halkımıza dağıtacağız. Ağır hasarlı binalar için de TOKİ konut ürettireceğiz. Aynı şey Cizre için de geçerli olacak." dedi.

Mardin'de kira fiyatları arttı!

Cizre, İdil ve Silopi'den gelen ailelerin yanında Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı olacağı söylentilerinin ardından birçok ailenin daha Mardin'e göç etmesini fırsat bilen bazı ev sahiplerinin kiraları yükseltmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Nusaybin-Cizre-Silopi- Habur Demiryolu Projesi Haberi

Nusaybin-Cizre-Silopi- Habur Demiryolu Projesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCCD) Genel Müdürlüğü, Nusaybin'i demiryoluyla Habur'a bağlayacak ulaştırma projesi için düğmeye bastı. Projeye 1 milyar 770 milyon liralık yatırım yapılması öngörülüyor. Nusaybin-Cizre-Silopi- Habur Demiryolu Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna göre, demiryolu, Nusaybin İstasyon çıkışından başlayacak ve Cizre ve Silopi'ye yapılacak istasyonlardan geçerek Habur üzerinden Irak'a ulaşacak. Proje kapsamında, yaklaşık 133.3 kilometre uzunluğunda demiryolu hattı inşa edilecek. Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak'ın, İdil, Cizre ve Silopi ilçeleri arasında inşa edilecek demiryolu çift hatlı olacak. Demiryolu hattı, hızlı tren geçişlerine olanak sağlayacak şekilde yük trenleri için saatte 120 kilometre, yolcu trenleri için ise saatte 160 kilometre tasarım hızına göre inşa edilecek. Bir tren seferinin yaklaşık 81 dakikada tamamlaması...