08 / 05 / 2024

oda nasıl kiralanır

oda nasıl kiralanır

Otel odalarına alternatif arayışı dünyada kiralık oda konseptini çoktan oturtmuşken, Türkiye'de de kiralık odalara rağbet artıyor. İstanbul'da mütevazı bir evden, yalıya kadar geniş bir yelpazede oda kiralamak artık mümkün...

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

Milli emlak nasıl kiralanır?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor. Peki, milli emlak nasıl kiralanır? Milli emlak kiralama işlemleri nasıl yapılır?

Belediye arsası nasıl kiralanır?

Belediyeler tarafından arsa, konut ve işyerleri üretilmesi, tahsisi, kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esasları, 29 Eylül 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte açıklanıyor. Peki, belediye arsası nasıl kiralanır?

Kira artışı TEFE TÜFE nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kiracıya zam yapılabiliyor. Peki, kiracıya zam nasıl yapılır? Kira artışı TEFE TÜFE nasıl hesaplanır?

2014 kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde her yeni kira yılında mal sahibinin kiracısına zam yapma hakkı doğuyor. Peki, kiracıya zam nasıl yapılır? 2014 kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır?

Miras; ölen kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, miras paylaşımı nasıl hesaplanır?

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

Aidat nasıl hesaplanır?

Apartman aidatı, apartmandaki ortak giderler için ödeniyor. Aidatın hangi giderler için hangi oranlarda ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartman aidatı nasıl hesaplanır?

Vali nasıl atanır?

5442 sayılı kanun kapsamında il genel idaresinin başı ve mercii olarak nitelendirilen valiler, Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevlidirler. Peki, vali nasıl atanır? İşte vali atamaları..

Pazar yeri nasıl kiralanır?

Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca tahsil edilen işgaliye harcı karşılığında, semt ve üretici pazarlarındaki satış yerlerinin geçici olarak kullanım hakkı verilebiliyor. Peki, pazar yeri nasıl kiralanır?

Konut satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Mesken, arsa, arazi ve işyeri gibi taşınmaz malların elden çıkarılması halinde satıcı, değer artış kazancı vergisi ödemek ile yükümlü olabiliyor. Peki, konut satışında değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

Kira zamları, taşınmaz mal sahibi tarafından kiracısına belli bir oranda yapılıyor. Peki mesken kirasına ne kadar zam yapılır? İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır? Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

Dükkan kira zammı nasıl hesaplanır?

6098 sayılı kira kanununda yapılan değişikliklere göre mesken ve dükkan kira zam hesaplamaları birbirinden ayrıldı. Peki, dükkan kira zammı nasıl hesaplanır? İşte dükkan kira zam hesaplamaları..

oda nasıl kiralanır Haberi

oda nasıl kiralanır

Başka bir şehre gittiğinizde tek alternatifiniz soğuk bulduğunuz otel odaları ya da hosteller değil. Ola ki canınız kendinizi evde hissetmek istiyor diye düşünenler dünyada bu trendi çoktan başlattı. Dünya arenasında ipi AirBnB sitesi üstleniyor. Dünya çapında 34 bin şehirde 192 ülkede ev bulmanız mümkün. Yelpaze o kadar geniş ki, dilerseniz kendinize bir Eskimo iglosu, dilerseniz lüks bir daire, dilerseniz şehir içinde mütevazı bir dairede oda tutabilirsiniz. Türkiye pazarı da oda ve ev kiralama konusunda giderek büyüyor. 

Sektörde gecelik ciro 9 milyon TL'ye yaklaştı. 300 bin yatak kapasitesi milyonlarca turistin ihtiyacını karşılayabilecek seviyede. Bu, toplam konaklama rakamlarının yüzde 5'i demek. Yalnız yaşayan pek çok insan artık bir odasını, turistlere kiralıyor. İstanbul'da en çok tercih edilen semtler ise Taksim'e ulaşımı kolay olan...