06 / 05 / 2024

oda termostatı yüzde 40 enerji tasarrufu

oda termostatı yüzde 40 enerji tasarrufu

Danfoss Isıtma Çözümleri Türkiye Direktörü Yaşar Hüseyin Şan, söz konusu araştırmaya göre termostatik vana ve oda termostatının birlikte kullanılması halinde enerji tüketiminde yüzde 40 tasarruf edilebildiğinin kanıtlandığını söyledi...

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Nava Konak'ta hem yüzde 15 indirim fırsatı hem de kişiye özel ödeme planı!

Bu yılın Eylül ayında sahiplerine teslim edilecek olan Nava Konak projesinde hem yüzde 15 indirim fırsatı hem de kişiye özel ödeme planı sunuluyor. Nava Konak projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor. 

Mesa Panorama'da yüzde 25 peşinat ve 0 faiz avantajı!

Mesa imzalı ile yükselen Mesa Panorama Maltepe yüzde 25 peşinat ve 0 faiz avantajı sunuluyor. 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tiplerinin yer aldığı projede KDV oranı da yüzde 1 olarak açıklandı.

Alpiş Laden House'ta lansman kampanyası başladı! Yüzde 20 peşinatla 84 ay vade!

Alpiş Laden House projesinden yüzde 20 peşinat ve 84 aya varan vade imkanı ile konut sahibi olunabiliyor. Laden House projesinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri yer alıyor.

Orange City Balat'ta yüzde 50 peşinatla vade imkanı!

7 blok olarak yükselen Orange City Balat projesinden yüzde 50 peşinat ve vade imkanıyla konut sahibi olunabiliyor. Projede 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon, 3 oda 2 salon ve 4 oda 2 salon konut tipleri bulunuyor. 

Katalan İnşaat Kaşarcı Rezidans'ta yüzde 50 peşinatla! Yeni proje!

Katalan İnşaat tarafından hayata geçirilen Kaşarcı Rezidans projesinden yüzde 50 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Kaşarcı Rezidans'ta 1 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Güneşli Venara'da hem 36 ay vade hem de yüzde 1 KDV avantajı!

Yüzde 1 KDV avantajı sunulan Venara Güneşli projesinde 36 aya varan vadeyle konut sahibi olunabiliyor. Güneşli Venara'da yer alan konutlar 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olarak tasarlandı.

Nava Konak'ta yüzde 50 peşinatla yüzde 5 indirim! 9 ay sonra teslim!

Nava Konak projesinde yüzde 50 peşinat ve kişiye özel ödeme planı ile konut sahibi olunabiliyor. Yüzde 5 indirim imkanı sunulan Nava Konak projesinde 1 oda 1 salondan 4 oda 1 salona kadar konu seçeneği bulunuyor.

Venara Güneşli yüzde 1 KDV avantajıyla satışta! Yeni proje!

Yüzde 1 KDV avantajıyla satışa sunulan Venara Güneşli projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor. İşte Venara Güneşli detayları...

Antalya Viamar Magnolia'da yüzde 30 peşinatla! Ağustos 2024'te teslim!

Antalya Viamar Magnolia projesinde 2 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor. Yüzde 30 peşinatla konut sahibi olunabilen Antalya Viamar Magnolia projesinin teslimlerinin 2024 yılının Ağustos ayında yapılması planlanıyor. 

Bizim Evler 11 satışta! 582 konutluk yeni projede lansmana özel yüzde 20 indirim!

Bizim Evler 11'de yer alan 2 oda 1 salon dairelerin fiyatları 6 milyon TL'den başlıyor. 582 konutluk yeni projede lansmana özel yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor...

Başakşehir Mavera Boutique'te yüzde 25 indirim fırsatı! Yeni proje!

Makro İnşaat imzası ile hayata geçirilen Mavera Boutique'te yüzde 25 indirim fırsatı sunuluyor. Projede sadece 4 oda 1 salon ve 4,5 oda 1 salon tipinde daireler yer alıyor.

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

oda termostatı yüzde 40 enerji tasarrufu Haberi

oda termostatı yüzde 40 enerji tasarrufu


Doğalgazdan 100 TL tasarruf mümkün


Universty of Salford Manchester (İngiltere) tarafından standardize edilmiş ısıtma kontrol ekipmanlarının verimliliğini kanıtlamak amacıyla yapılan araştırma hakkında bilgi veren, Danfoss Isıtma Çözümleri Türkiye Direktörü Yaşar Hüseyin Şan, söz konusu araştırmaya göre termostatik vana ve oda termostatının birlikte kullanılması halinde enerji tüketiminde yüzde 40 tasarruf edilebildiğinin kanıtlandığını söyledi.


İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Greg Barker’ın açtığı Salford Enerji Evi’nde Universty of Salford Manchester tarafından gerçekleştirilen araştırma; farklı kontrol ve ayar paketlerinde, verimlilik, maliyet, karbon emisyon salınım değerlerinin neler olduğunu ortaya koyuyor. 

Araştırmada ısıtma profillerine göre; kontrolsüz, sadece oda termostatı kullanılarak, oda termostatı ve termostatik vana birlikte kullanılarak 3 farklı test gerçekleştirildi. 24 saat içerisindeki değerlerin kayda alındığı araştırmanın ‘Kontrolsüz’ uygulanan test sonucunda 122 kwh enerji tüketimi, 5...