29 / 06 / 2024

İspanya'da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

İspanya'da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

Yaşanan konut kriziyle gündeme gelen İspanya'da konut kiraları resmen astronomik rakamlara çıktı. Ülkede son 5 senede yüzde 42 oranında artış gösteren oda kiraları aylık 500 avroya kadar yükseldi.




Yaşanan konut kriziyle gündeme gelen İspanya'da konut kiralarındaki artış da hız kesmeden devam ediyor. Milli gazetede yer alan habere göre İspanya'nın büyük kentlerinde konut kiraları son senelerde astronomik rakamlara çıktı. Söz konusu bu durum, pek çok kişiyi daha uygun fiyatlı konaklama seçeneklerine yöneltti. Son 5 senede yüzde 42 oranında artış gösteren oda kiraları, artık aylık ortalama 500 avroya kadar çıktı.

İspanya da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

Gündemden düşmeyen konut kiraları yalnızca öğrenci ve mevsimlik işçileri değil, yalnız yaşayan gençleri ve emeklileri de oda kiralamak zorunda bırakıyor.

Paylaşılan bilgilere göre 2023'te İspanyollar maaşlarının yüzde 43'lük kısmını ev kiralarına ayırırken yaşanan bu durum, pek çok kişiyi de oda kiralamaya yöneltti.

ODA FİYATLARI REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI

İnternetteki "Fotocasa" isimli emlak sitesinin verilerine göre, oda kiraları son 5 senede yüzde 42 artış göstererek, 500 avroya çıktı.. Kiralık odalara talep de 2022 yılında bir sene öncesine göre yüzde 26,2 artış gösterdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre oda kiralamaya yönelenlerin yüzde 44'lük kısmı ekonomik sebepler nedeniyle bunu yapmak zorunda kaldığını belirtiyor. Söz konusu araştırmalar, kiralık konutlarından çıkarak odaya geçen emekli sayısının da her geçen gün arttığını ortaya çıkarıyor.

İspanya da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

KONUT SAHİPLERİ ODADAN DAHA FAZLA KAZANIYOR

Vergi denetimi daha zor olan oda kiralamalarının konut kiralamadan yüzde 50 daha fazla kazanç sağladığı belirtilirken, 3 odalı 80 metrekarelik bir konutun ortalama kirası 900 avro şeklinde iken, odaların kiralanması durumunda oda başı 470 avro ile 1410 avro gelir elde ediyor.

İSPANYA'DA ODA KİRALAMANIN EN YOĞUN OLDUĞU KENT MADRİD

Verilen bilgilere göre oda kiralamanın en yoğun olduğu kent Madrid. Tüm İspanya'daki kiralık odaların yüzde 25'lik kısmı da Madrid'de bulunuyor. Madrid, yüksek oda fiyatlarıyla Londra, New York, Tokyo gibi büyük dünya kentleriyle yarışır düzeye gelmeye başladı.

Ev, arsa, araba altın, kripto ve borsa! Şu an kazandıran yatırım aracı hangisi? 

Aile Bakanlığı hesaplara tek tek yatırıyor! 40 farklı destek ödemesi peş peşe açıklandı, bu paraları sakın kaçırmayın

Opel Grandland'e 217 bin 900 TL'lik Haziran 2024 indirimi geldi! İşte Grandland Haziran ayı fiyatları!


Geri Dön