10 / 05 / 2024

Ödeme emri kimler adına düzenlenir

Ödeme emri kimler adına düzenlenir

Kamu borcunu vadesinde ödemeyenler adına vergi dairesince düzenlenen ödeme emri nedir? Ödeme emrinde yer alan hususlar nelerdir? Ödeme emri kimler adına düzenlenir? İşte sorularınızın yanıtı..

Evi ya da arsası olan emekliler aman dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman, emlak vergisinden kimler muaf?

Evi ve arsası olan emekliler emlak vergisi ile ilgili detaylar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Peki milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinden kimler muaf? 

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

4 milyon aileye elektrik faturası desteği verilecek. 5 kişi ve üstü haneye 150 Kwh karşılığı aylık 260,19 lira ödeme yapılacak. Elektrik faturası destek ödemesi başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

Faizsiz evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak, ödeme koşulları neler? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisinin detayları merak ediliyor. Peki, Evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! PTT'den 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL ödeme!

Aile Bakanlığı`ndan  çocuklu ailelere resmi olarak müjdeli haber. PTT ile tıkır tıkır ödenecek! 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL ödeme yapılacak. Peki, 1300 TL yardımdan kimler yararlanabilir? İşte merak edilenler...

TOKİ 240 ay taksitle konut satacak! TOKİ'nin ucuz konut projesine kimler başvurabilir? Gençlere de müjde geldi!

TOKİ'nin 81 ildeki ucuz konut projesinde detaylar yavaş yavaş netleşiyor. Peki TOKİ'nin 81 ildeki sosyal konut projesine kimler başvurabilecek? TOKİ sosyal konut projesinde ödeme seçenekleri nasıl? İşte dev projeyle ilgili merak edilen her şey...

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 6 gün sonra sona eriyor! Kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2022 tarihinde sona eriyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte merak edilen ayrıntılar...

Cirosu düşen esnafa 40 bin liralık ödeme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, cirosu düşen esnafa  2 bin lira ile 40 bin lira arasında ödeme yapmaya hazırlanıyor. Peki, söz konusu yardımdan kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

2017'de kira gelir vergisinden kimler muaf?

31 Mart akşamı kira gelir vergisi için beyanname verme ve ilk taksit ödeme süresi sona eriyor. Peki, kimler 2017'de kira gelir vergisi mükellefi kimler? 2017'de kira gelir vergisinden kimler muaf?

Emlak vergisini kimler ödemez 2017?

Emlak vergisi için 2017 ödeme dönemi başladı. Mükelleflerin Mayıs sonuna kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisini kimler ödemez 2017?

Gaziantep Dedeman Oteli'nin satışı için suç duyurusu!

Gaziantep Dedeman Oteli’ni satın alan Bankpozitif, 15 milyon Euro’luk icra şokuyla karşılaştı. Banka tapu kayıtlarında tahrifat yapılarak kendilerine ödeme emri çıkarıldığını belirterek savcılık ve bakanlığa suç duyurusunda bulundu.

Doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Doğalgaz aboneleri Sabit Ödeme Sitemi’ne geçerek son ödeme tarihini kendisi belirliyor ve böylece bütçesini ödeme tarihine göre ayarlayabiliyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine kimler başvurabilir?

Emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler?

Emlak vergisinde mükellefiyeti belirleyici unsurlar ve muafiyet koşulları ile ödeme şekilleri 1319 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi nedir kimler ne zaman öderler? İşte vergi ödemeleri..

Ödeme emri kimler adına düzenlenir Haberi

Ödeme emri kimler adına düzenlenir

Ödeme emri nedir?

Ödeme emri, 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’a göre vadesinde ödenmeyen kamu alacakları için düzenlenir. Peki ödeme emri kimler adına düzenlenir?


Kamu borcunu vadesinde ödemeyenler adına vergi dairesince düzenleniyor. Ödeme emri borçlulara 7 gün içerisinde borçlarını ödemeleri veya mal bildiriminde bulunmaları konusunda yapılan bir bildirimdir.


Ödeme emrinin düzenlenmesi ile vergi dairesi aynı zamanda kamu alacağının tahsili içim cebri tahsilat işlemlerinde de başlamış sayılır.


Asıl borçlulardan tahsilat yapılamaması veya tahsilat yapılamayacağının anlaşılması halinde kanuni temsilci, limited şirket ortağı veya kurum mümessilleri gibi borçtan sorumlu olanlara da ödeme emri tebliğ edilerek borcun ödenmesi veya mal bildiriminde bulunması istenir.


Ödeme emrinde yer alan hususlar:

- Borcun asıl ve ferilerinin (cezası, faizi, zammı gibi) türü ve tutarı, 

- Borcun nereye ödeneceği,

- Süresinde ödenmeyen borcun vergi...