17 / 05 / 2024

ödemiş Birgi Evleri

ödemiş Birgi Evleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl tescilli binaların röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi çizimi için açılan destek programına Birgi'deki altı tescilli bina için başvuran Ödemiş Belediyesi, dördü için destek almayı başardı.

Ödemiş Taşpazar'da sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Birgi'de Taşpazar sokak sağlıklaştırması çalışmalarını inceleyen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, bölgenin yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi.

Ödemiş Birgi'de sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Ödemiş Belediyesi kentin tarihi ve doğa güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyguladığı Birgi Taşpazarı sokak sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor.

Ödemiş Birgi Evleri'ne proje desteği!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl tescilli binaların röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi çizimi için açılan destek programına Birgi'deki altı tescilli bina için başvuran Ödemiş Belediyesi, dördü için destek almayı başardı.

İşte Ödemiş'teki tarihi türk evlerinin mimari özellikleri!

Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yaptığı dönemden bu yana mimari yapısını koruyan İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Birgi Mahallesi, yaklaşık 700 yıldır tarihi görüntüsünü bozmuyor.

İzmir Ödemiş Birgi'de içkili mekanlar bölge dışına taşınacak!

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nin Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış olan mahallesi Birgi, belediye meclisi kararıyla ’içkili yer bölgesinden’ çıkartıldı.

Ödemiş-Gölcük yolunda genişletme çalışmaları sürüyor!

İzmir Ödemiş Belediyesi, eski adı Zeytinlik olan Gölcük Beldesi ile Ödemiş arasındaki yolda yapılan genişletme ve düzenleme çalışmaları için Birgi, Gölcük, Konaklı, Ovakent ve Bozdağ Belediye Başkanlarını biraya getirdi....

İzmir Ödemiş Birgi'de çakırağa Konağı restore ediliyor!

Önemli kültür turizmi merkezlerinden İzmir 'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi beldesinde, 15. ve 17. yüzyıla ait iki  önemli eserin restore edilmesi için çalışma başlatıldı

İzmir'in Birgi beldesi tarihi dokusuna film ekiplerini bekliyor!

Aydınoğulları Beyliği 'ne  başkentlik yapan, tarihi konakları ve evleriyle Batı Anadolu 'nun en iyi korunan  kenti olarak gösterilen İzmir 'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi beldesinde film ve  dizi çekilmesinin sağlanması yönünde çalışma başlatıldı      

Aydın Birgi'de tarihi eserler restore ediliyor

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi'de 10 yıldan beri yapılan restorasyon çalışmalarını karşılığı 2010'da alınacak

 

Fi-yaka Evleri'nde 140 bin YTL'ye! Ekim'de teslim!

Fi-yaka Evleri'nde daireler, 140 bin ile 610 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor

Ayazma Evleri'nde 500 bin dolara

Beykoz'da inşa edilen Ayazma Evleri'nde 305 metrekarelik villalar 500 bin dolardan satılıyor.

Leoland Amerikan Evleri'nde 390 bin dolara!

Silivri'de projelendirilen Leoland Amerikan Evleri'nde 330 metrekarelik ikiz villalar 390 bin ile 430 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken bitti

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanandan 6 ay önce tamamlandı.

ödemiş Birgi Evleri Haberi

ödemiş Birgi Evleri


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl tescilli binaların röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi çizimi için açılan destek programına Birgi'deki altı tescilli bina için başvuran Ödemiş Belediyesi, dördü için destek almayı başardı. Aralarında Kırk Kızlar Hamamı ve tabakhanenin de bulunduğu dört yapının röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi çizimi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaklaşık 85 bin liralık desteğiyle yapılacak. Tescilli yapıların sahipleriyle Başkanlık makamında biraraya gelen Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Fonlarla ilgili Konya Selçuk Üniversitesi'ni devreye soktuk. Üniversitenin devreye girmesi konuyu daha ciddi hale getirdi" dedi



Yeni...