27 / 05 / 2024

ODTÜ Mezunlar Derneği

ODTÜ Mezunlar Derneği

ODTÜ Mezunlar Derneği, Eymir Gölü’nde yaşananlara ilişkin panel düzeledi. Eymir’in halka açık, ranta kapalı olduğunun sıkça vurgulandığı etkinlikte "Diplomatik Otel yapılmaması için mücadele edeceğiz” denildi.

ODTÜ'deki yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ODTÜ Mezunları Birliği'nden yurt inşaatı açıklaması!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı'ndan, ODTÜ'de KYK yurdu yapılmasına yönelik plana destek geldi. Vakıf, ''Yurt inşa edilmek istenen alan kesilmek üzere dikilmiş kavak ağaçlarından oluşuyor'' açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşümde herkes üzerine düşeni yapmalı!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Karşıyaka Kent Konseyi ve Karşıyaka ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen seminerde konuştu. Nasır, kentsel dönüşümün öneminin arttığına dikkat çekti.

ODTÜ Mezunlar Derneği: Eymir bizim kutsalımız

ODTÜ Mezunlar Derneği, Eymir Gölü’nde yaşananlara ilişkin panel düzeledi. Eymir’in halka açık, ranta kapalı olduğunun sıkça vurgulandığı etkinlikte "Diplomatik Otel yapılmaması için mücadele edeceğiz” denildi.

Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesi üyelerinin gözü kulağı TOKİ'de!

Şanlıurfa'daki TOKİ konutlarından hak sahibi olan Türkiye Emekliler Derneği Şanlıurfa Şubesi üyeleri, yüksek daire fiyatlarının aşağı çekilmesi için müracaatta bulundukları başkent Ankara'dan gelecek müjdeli haberi bekliyor

Osmancık Kültür Turizm Derneği Konya'yı gezdi!

Osmancık Kültür Turizm Derneği'nin organizasyonu ile Konya'ya 2 günlük tur düzenlendi. Mevlana Kültür Merkezi'nde Semazen gösterilerini izleyenler Osmancık 'ta yeni bir gezide buluşmak üzere vedalaştılar.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği toplantı düzenledi!

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Irmak, "Federasyon olarak kentsel dönüşümün takipçisi olacağız" dedi.

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği kuruldu!

İzmir' in en büyük kentsel dönüşüm merkezlerinden Karabağlar' da, yeterli bilgi alamadığını, görüşlerinin sorulmadığını öne süren bir grup halk, "Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği"ni kurdu...

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği kuruldu!

Türkiye ve dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan enerji ve ısı tasarrufu alanında önemli bir adım daha atıldı. Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) faaliyete geçti.

Enerji Tasarrufu Derneği kuruldu!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) tarafından yapılan açıklamaya göre, Derneğin hizmet kapsamı Türkiye'de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak ve bu amaçla kamu yararına etkinlik göstermek olacak...

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin yeni binası hizmete açıldı!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) yeni binası, aralarında milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda katılımcının yer aldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği yelken sporu ile turizmi güçlendiriyor!

Sporcu Deniz Öksüz ve Antrenör Cemal Özdiyar, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) yönetimini ziyaret ederek yelken sporuna verdikleri destekten dolayı yönetim kurulu adına ALTİD Başkanı Burhan Sili’ye teşekkür plaketi verdi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Kültürel Aşçı Değişimi Projesini başlattı!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Fushun Turizm Bölgesi işbirliğinde Kültürel Aşçı Değişimi Projesi yürütülecek. Kültürel Aşçı Değişimi Projesi, Club Paradiso Hotel'de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

ODTÜ Mezunlar Derneği Haberi

ODTÜ Mezunlar Derneği

Panelde, Ankara’nın nefes alma alanlarından olan Eymir Gölü çevresinde yapılması planlanan projeyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. 


Eymir’in halka açık, ranta kapalı olduğunun sıkça vurgulandığı etkinlikte Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Diplomatik Otel ile bu yapılaşma baskısı artacak, bu nedenle yapılmaması için mücadele edeceğiz” dedi.


BÜYÜK FOTOĞRAFI GÖRMEK LAZIM


Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, “Eymir Gölü’nün, Büyükşehir Belediyesi’nin eline geçmesi durumunda, Mogan Gölü ve Göksü Parkı’nın başına gelenler Eymir’in de başına gelecektir” ifadesini kullandı. ODTÜ öğretim üyesi Tarık Şengül ise şu değerlendirmede bulundu: 


“Büyük rant fotoğrafını görerek Eymir ve çevresini değerlendirmek gerekli. Kentsel ölçekte yürütülen mücadelelerde, muhalefet partilerinden seçilen belediyelerin sessiz kaldığı ortada. Ancak Eymir bizim kutsalımız...