06 / 05 / 2024

ODTÜ Mezunlar Derneği: Eymir bizim kutsalımız

ODTÜ Mezunlar Derneği: Eymir bizim kutsalımız

ODTÜ Mezunlar Derneği, Eymir Gölü’nde yaşananlara ilişkin panel düzeledi. Eymir’in halka açık, ranta kapalı olduğunun sıkça vurgulandığı etkinlikte "Diplomatik Otel yapılmaması için mücadele edeceğiz” denildi.



Panelde, Ankara’nın nefes alma alanlarından olan Eymir Gölü çevresinde yapılması planlanan projeyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. 


Eymir’in halka açık, ranta kapalı olduğunun sıkça vurgulandığı etkinlikte Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Diplomatik Otel ile bu yapılaşma baskısı artacak, bu nedenle yapılmaması için mücadele edeceğiz” dedi.


BÜYÜK FOTOĞRAFI GÖRMEK LAZIM


Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, “Eymir Gölü’nün, Büyükşehir Belediyesi’nin eline geçmesi durumunda, Mogan Gölü ve Göksü Parkı’nın başına gelenler Eymir’in de başına gelecektir” ifadesini kullandı. ODTÜ öğretim üyesi Tarık Şengül ise şu değerlendirmede bulundu: 


“Büyük rant fotoğrafını görerek Eymir ve çevresini değerlendirmek gerekli. Kentsel ölçekte yürütülen mücadelelerde, muhalefet partilerinden seçilen belediyelerin sessiz kaldığı ortada. Ancak Eymir bizim kutsalımız dokundurtmayız.”


Hürriyet




Geri Dön