01 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde herkes üzerine düşeni yapmalı!

Kentsel dönüşümde herkes üzerine düşeni yapmalı!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, Karşıyaka Kent Konseyi ve Karşıyaka ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen seminerde konuştu. Nasır, kentsel dönüşümün öneminin arttığına dikkat çekti.



Karşıyaka Kent Konseyi ve Karşıyaka ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen seminerde konuşan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kentlerin ticareti, ekonomiyi ve sosyal yaşamı destekleyen en önemli unsur olduğunu söyledi. Zamanla artan nüfus, yaşanan göçler, eskiyen ve işlevini yitirmiş binalar, sanayi ve yaşam alanlarının birleşmesi gibi etkenler sonucunda kentsel dönüşümün öneminin arttığına dikkat çeken Nasır, bu konuda kentin tüm aktörlerinin üzerine 

düşeni yapması gerektiğini vurguladı. "Nasır, "Şu anda uygulanan Yık - Yap yöntemi yalnızca depreme dayanıklı binalar kazandırır. Çevresiyle bütüncül, yeşil alanıyla, otoparkıyla yaşanabilir bir kent için mutlaka ada bazlı dönüşüm gerçekleştirilmelidir. Türkiye'de kent planlama 1980'lerde ancak mümkün oldu. Ardı ardına çıkarılan imar afları sorunu daha da ağırlaştırdı. Ülke genelindeki yapıların yüzde 65'i gecekondu. Ülkemizdeki sağlıklı konut oranı yüzde 20 civarında" diye konuştu. 



Ege Telgraf



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kentsel dönüşümde kentin tüm aktörlerinin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. İzmirli müteahhitler olarak yeni arsa üretmede sıkıntı yaşadıklarını belirten Nasır, şöyle devam etti: "Şu anda uygulanan yık-yap yöntemi yalnızca depreme dayanıklı N.Nasır binalar kazandırır. Çevresiyle bütüncül, yeşil alanıyla, otoparkıyla a yaşanabilir bir kent için mutlaka ada bazlı dönüşüm gerçekleştirilmelidir. Özel sektör yerinde dönüşüm konusunda devreye girmeli. Yasada iyileştirmeler yapılıp yerel yönetimler daha fazla yetkilendirilmeli."



Posta Ege


Geri Dön