05 / 05 / 2024

ODTÜ planına dava mı açıldı

ODTÜ planına dava mı açıldı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi yetkilileri, ODTÜ ilişkin her 2 imar planında Eymir Gölü ve çevresinin "ODTÜ özel orman alanı" olarak işlendiğini belirterek, "Eymir'de herhangi bir turistik tesise izin verilmesi mümkün değil" dedi.

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Çatalca Akalan ve Kalfaköy Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Akalan ve Kalfaköy Mahalleleri Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli itirazları askıya çıkarıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Ataşehir ilçesi, 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.01.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

İzmir Narlıdere'deki kentsel dönüşüm planına halktan itiraz! 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan halk dönüşüm planlarına itiraz etti. Dönüşüm planına itiraz eden halk, itirazlarına yanıt alamadıkları için hukuki süreç başlattılar. 

TMMOB’dan Bayraklı deprem konutlarına dava!

İzmir depreminde evleri hasar görenler için yapılacak konutlar için belirlenen Bayraklı’daki 375 hektarlık rezerv alanın imar planlarının kabul edilmesi sonrasında TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu yapılaşma için alanın bir bölümündeki sit statüsünün kaldırılmasına dava açtı.

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

TMMOB'dan Karşıyaka’daki 'kat sıkıştırması' planlarına dava!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyeleri'nin onayladığı “kat sıkıştırma” plan notlarına karşı dava açtı. TMMOB, kentsel fiziksel çevrenin iyileştirilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Çekmeköy Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz plan askıda!

Çekmeköy ilçesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı...

İsrailli insan hakları kuruluşundan hükümetin Batı Şeria'da yeni konut planına tepki!

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now (Barış Şimdi), İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında olan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına tepki verdi.

Filistin yönetiminden İsrail’in Yahudi yerleşim planına kınama!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında yer alan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına onay vermedi.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

ODTÜ planına dava mı açıldı Haberi

ODTÜ planına dava mı açıldı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi yetkilileri, ODTÜ ilişkin her 2 imar planında Eymir Gölü ve çevresinin "ODTÜ özel orman alanı" olarak işlendiğini belirterek, "Eymir'de herhangi bir turistik tesise izin verilmesi mümkün değil" dedi. Yetkililer, "tartışmalı" planın iptali için dün dava açıldığını belirtti. Yetkililer, yine ODTÜ arazisinden geçmesi planlanan 2 bin 500 metrelik tünel yol için ise "Kabaca yapılan bir hesaplamayla bu tüneller için yapılacak masraf ile 5-8 kilometrelik bir metro hattının yapılabileceği anlaşılıyor" diye konuştu. 

Odadan yapılan açıklamada, Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan, 29 Mayıs 2014 tarihinde askıya çıkan ve kamuoyunda ODTÜ Planı olarak bilinen imar planını değerlendirildi. Oda yetkilileri, "ODTÜ 1/25 Bin Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, ODTÜ 1/5 Bin Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım...