03 / 05 / 2024

ODTÜ teknokent

ODTÜ teknokent

Washington ’da ofis açan ODTÜ Teknokent, San Francisco ’da ise kuluçka ve hızlandırma merkezi kuruyor. Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu ve ABD’nin diğer eyaletlerinde de ofisler açılacak

Ufuk Batum: Türkiye'yi teknoloji üssüne dönüştürüyoruz!

ODTÜ Teknokent, yeni stratejik planını yayımladı. ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, Türkiye'yi teknoloji üssüne dönüştürüyoruz. Çevre ülkelere de daha çok hizmet vereceğiz" diye konuştu.

ODTÜ Teknokent 2023'ü tasarlıyor!

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu perşembe ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde başlayacak ve 2 gün sürecek Kampüs Teknolojileri Günleri'13 etkinliği ile kamu ile çözüm üreticilerini bir araya getireceklerini söyledi.

Türkiye'de 45 teknokent var ve kiralanacak alan sınırlı!

Vergi muafiyeti sağlayan teknokentlere yönelik yeni teşvikler yürürlüğe girdi. Halen Türkiye’de 3'ü aktif 45 teknokent bulunuyor. Aktif teknokentlerde sınırlı sayıda kiralık yer var. Ancak bir yandan da hızla kapasiteler artırılıyor, yeni binalar oluşturu

Hacettepe Teknokent 125 milyon TL'ye icradan satışta!

Ankara 16. İcra Dairesi Müdürlüğü Ankara Çankaya'da yer alan Hacettepe Teknokent 125 milyon TL'ye icradan satışa çıkardı...

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açıldı!

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye'deki teknokent sayısı mecliste konu oldu!

Türkiye'deki teknokent sayılarına ve son beş yılda teknokentlerde faaliyet gösteren şirketlerden çıkan patentli ürün sayısı TBMM gündemine taşındı. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Balıkesir Teknokent binası Haziran 2019'da tamamlanacak!

Yatırımlarına son sürat devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Teknokent binasının inşaatını Haziran 2019'da tamamlayacak.

ODTÜ arazisi 49 yıllığına KYK'ya devredildi!

ODTÜ kampüsü içerisinde yer alan 40 dönüm arazi, yurt yapımı için 49 yıllığına Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) tahsis edildi. 

Teknokent projesi Sarıyer'de kurulacak!

MEF Üniversitesi ve Icon Grup tarafından Sarıyer-Zekeriyaköy bölgesinde teknokent projesi kurulması için imzalar atıldı. Teknokent'in 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde yol yapım çalışmaları tam gaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 bin 804 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak olan ODTÜ Teknokent yol projesi, adım adım ilerliyor.

Galatasaray Seyrantepe'de teknokent kuruyor!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Seyrantepe'de bir teknokent kuracaklarını söyledi.

Balıkesir Teknokent'in temeli atıldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir’de Teknokent ve S.S Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin temelini attı.

Depremde binadaki hasar SMS ile cebinize gelecek!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Teknokent'te hizmet veren bir firmanın iş birliğiyle geliştirilen proje sayesinde, depremden birkaç dakika sonra binadaki hasar cep telefonlarına mesajla bildirilecek.

Teknokent Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teknokent Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

ODTÜ arazisinde yol yapım çalışmalarına başlandı!

ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak tünelin yapımı için çalışmalar başladı

Kahramanmaraş'ta Teknokent temeli atıldı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş. idare binası ve kuluçka merkezinin temeli törenle atıldı.

ODTÜ teknokent Haberi

ODTÜ teknokent


Bünyesinde KOBİ'leri yanı sıra Türk Telekom, Aselsan, Havelsan, TAİ, Arçelik, Vestel ve Netaş gibi sektörlerinin önde gelen şirketlerini barındıran ODTÜ Teknokent, dünya çapında bilinir bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyor. Washington’da ofis açan ODTÜ Teknokent, San Francisco’da ise kuluçka ve hızlandırma merkezi kuruyor. Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu ve ABD’nin diğer eyaletlerinde de ofisler açılacak. ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, 2020'ye kadar 1 milyar dolarlık bir teknoloji çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 


Mustafa Kızıltaş, 2020 yılına kadar bünyelerinden 1 milyar dolarlık bir teknoloji çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, bunu sağlarken işbirliğine inandıklarını bildirdi. Silikon Vadisi gibi yerlerdeki olası işbirliği kültürünü de buraya yerleştirmeyi hedefl ediklerini ifade eden Kızıltaş, üniversite işbirliği ve bunların sürdürülebilirliğine de önem verdiklerini söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB...