03 / 05 / 2024

ODTÜ URAP Laboratuvarı

ODTÜ URAP Laboratuvarı

ODTÜ URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren sıralamada İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi..

İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi!

ODTÜ URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren sıralamada İTÜ ve ODTÜ mimarlıkta ilk 100'e girdi..

Desde Mühendislik Müşavirlik İnşaat Otomotiv ve Laboratuvar Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.Sultanbeyli İstanbul Şubesi açıldı!

Desde Mühendislik Müşavirlik İnşaat Otomotiv ve Laboratuvar Hiz.San.Tic. Ltd.Şti.Sultanbeyli İstanbul Şubesi, Sinan Demirtaş Şube Müdürlüğü'nde 150 bin TL sermaye ile 16 Mayıs'ta Sultanbeyli'de açıldı.

ODTÜ’de 3. transit yol gündemde!

Sehir plancısı Tahir Çalgüner, yerel ve genel gündem içinde unutturulan ODTÜ koruma amaçlı imar planı hakkında bir hafıza tazelemesi yaparak bazı soruları tekrar gündeme getirdi ve bazı sitemlerde bulundu.

ODTÜ yoluna MONORAY önerisi!

ODTÜ' de yapılması planlanan ikinci ve üçüncü yol tartışmaları giderek büyürken yolun yapımında daha fazla ağacın katledilmesine engel olmak isteyen akademisyenlerden, yapılmak istenen ODTÜ yoluna alternatif yol (MONORAY) önerileri geldi.

Fırat Üniversitesi'ne flora türleri için yeni laboratuvar inşa ediliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi'nin işbirliği protokolü çerçevesinde nesli tehlike altındaki flora türlerinin yetiştirilmesi için doku kültürü laboratuvarı inşa ediliyor.

TOKİ İstanbul Medeniyet Üniversitesi laboratuvar binası ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ İstanbul Medeniyet Üniversitesi merkezi laboratuvar binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün açık ihale usulü ile saat 15:00'te yapılacak.

Öncüoğlu Mimarlık sergisi yarın ODTÜ'de açılıyor!

Orta Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya’nın ortak çalışması Öncüoğlu Mimarlık Mimari proje sergisi 28 Mart 2016 tarihinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde açılıyor.

TOKİ İstanbul Medeniyet Üniversitesi laboratuvar binası ihalesi 28 Mart'ta!

TOKİ İstanbul Medeniyet Üniversitesi merkezi laboratuvar binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 28 Mart 2016 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

ODTÜ yol çalışmaları sürüyor!

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide peyder pey yapılan çalışmalar, kafalarda soru işareti yarattı.

ODTÜ'ye 2 yeni mescit inşa edilecek!

YÖK, mescit olayı kapsamında savcılıktan gelen suç duyurusu üzerine ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ın savunmasını aldı. Rektör Acar’ın YÖK Başkanı Yekta Saraç’a ODTÜ’ye iki mescit daha yapacağını söylediği öğrenildi.

Esenler kentsel dönüşüm laboratuvarı oldu!

Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, “Esenler, ülkemizde kentsel dönüşümün laboratuvarı durumunda. İki kentsel dönüşüm projemizde 544 konutu teslim ettik. Vatandaşlar güvenle evlerinde oturuyor. " dedi.

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak?

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. ODTÜ, ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.

ODTÜ URAP Laboratuvarı Haberi

ODTÜ URAP Laboratuvarı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesindeki University Ranking By Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan ve dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren sıralamada İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına girdi. 


Mimarlık alanında  İTÜ 97'nci, ODTÜ de 100'ncü olarak tüm alanlar içinde en iyi dereceyi elde etti. 


Mimarlık alanında ilk 100’e giren İTÜ ve ODTÜ  inşaat mühendisliği alanında da önemli başarı gösterdi ve bu alanda İTÜ 147'nci, ODTÜ de 189'ncu...